Een sociaal en succesvol 2011

Gelukkig Nieuwjaar!

Namens de fractie van de PvdA wens ik alle Nieuwegeiners een heel goed, gelukkig, voorspoedig en sociaal 2011 toe.

Ik ben blij dat het 2011 is. 2010 eindigde met een boel gedoe. Ruzie tussen het college en het Veerhuis over de subsidie voor de sporthal. Onderzoeken naar integriteit en strafbladen. De fonkelnieuwe sportzaal de Waterlelie die volkomen onverwacht in elkaar dreigt te storten. Het zijn belangrijke zaken, die de volle aandacht verdienen, maar het zijn niet de zaken waarvoor we in de politiek zijn gegaan.

2011 belooft wat dat betreft een beter jaar te worden. Het eerste jaar waarin de voornemens uit het coalitieakkoord ook daadwerkelijk in de begroting van de gemeente zijn verwerkt, en nu dus ook uitgevoerd kunnen worden. Dat betekent dat we nu echt werk kunnen maken van meer speelmogelijkheden in de wijken. Dat er meer wijktoezichthouders op straat komen voor meer veiligheid in de wijken. Dat we extra gaan inzetten op het aan het werk helpen van mensen die nu nog langs de kant staan.

2011 wordt ook het jaar waarin de eerste grote projecten in de nieuwe binnenstad afkomen. Eind 2011 is het nieuwe stadshuis gereed, waarin niet alleen het nieuwe gemeentehuis komt, maar wat echt het bruisend middelpunt van de stad zal worden. Ik kijk er naar uit.

In 2011 zullen we ook meer te weten komen over de plannen die het kabinet voor ons in petto heeft. Dat belooft weinig goed nieuws te zijn voor gemeenten. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat noodzakelijke bezuinigingen zo min mogelijk ten koste gaan van voorzieningen voor onze inwoners, en al helemaal niet ten koste van degenen die het al het minst breed hebben. Hier ligt de kans om te laten zien dat de gemeente de eerste overheid is, die de zo noodzakelijke buffer vormt tussen Den Haag en de inwoners. Ook dat maakt het de moeite waard om namens de PvdA politiek actief te zijn.

In december ben ik samen met fractiegenoot Erica van Alfen op werkbezoek geweest bij de voedselbank in IJsselstein. We vinden dat in onze rijke samenleving mensen niet van een voedselbank afhankelijk zouden moeten zijn. Helaas blijkt dat wel het geval, ook in Nieuwegein. We gaan de komende maanden daarom nog een aantal werkbezoeken afleggen, bij de gemeente en bij het maatschappelijk werk, om zelf te onderzoeken hoe het armoedebeleid in Nieuwegein in de praktijk werkt. Want in tijden waarin het economisch slechter gaat, waarin ons forse bezuinigingen staan te wachten, is het extra belangrijk dat de regelingen die we hebben om armoede te bestrijden ook terecht komen bij de mensen die dat nodig hebben. Dat is dan alvast ons eerste goede voornemen voor 2011.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk