Een sfeerimpressie in tijdelijk opvang statushouders in Zuilenstein

Donderdag 27 oktober besluit de gemeenteraad of het leegstaande gebouw aan de Luifelstede in de binnenstad van Nieuwegein de functie krijgt voor de opvang van 100 tot 150 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Het college van burgemeester en wethouders in Nieuwegein heeft zich al uitgesproken om opnieuw in te zetten op tijdelijke huisvesting voor de statushouders op één locatie voor een nieuwe groep statushouders. Dit zou begin 2017 zijn. De gemeenteraad is als laatste aan zet of het definitief doorgaat.

Eerder werden al ruim 100 statushouders opgevangen in voormalig woonzorgcentrum Zuilenstein. Hoe hebben zij het gehad in het pand aan de Diepenbrocklaan, dat begint volgend jaar wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw appartementencomplex.

Eerstejaars student Johannes Verboom van de Hogeschool voor Journalistiek bezocht het oude gebouw in de wijk Zuilenstein en maakte een kleine sfeerimpressie van het leven van de syrische oorlogsvluchteling Amed. Johannes Verboom: ‘Amed laat zien hoe het leven binnen de muren van het voormalig woonzorgcentrum Zuilenstein er uitziet. Over ongeveer twee maanden zal het centrum gesloopt worden omdat bijna alle bewoners inmiddels een huis hebben gekregen. Het geeft een trieste maar positieve vertoning.’

Website van de eerstejaarsstudenten van de Hogeschool voor Journalistiek: http://nieuwegein.hun.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk