Een passende tijd voor een kredietverzekering

De gevolgen van COVID-19 zijn voor iedereen voelbaar. Ook in het zakelijk leven brengt het coronavirus grote consequenties teweeg. Bedrijven zien de afzet kelderen en slaan genoodzaakt een andere weg in. Bij het wegvallen van leveranciers gaan ondernemingen op zoek naar nieuwe partners. Ondanks deze nieuws koers, is zaken doen in deze crisis simpelweg onzeker. Met een verwachte piek aan faillissementen door economen, zullen veel bedrijven geraakt worden. Een kredietverzekering is dan een oplossing om de risico’s te beperken. Deze verzekering biedt ondernemingen financiële bescherming bij het uitblijven van betalingen door debiteuren. Juist in deze tijd kan een kredietverzekering de redding zijn voor ondernemers.

Meer dan een verzekering
Het afsluiten van een kredietverzekering is een uitkomst voor bedrijven om verliezen te beperken wanneer klanten facturen niet betalen. Veelal wordt bij deze verzekering gedacht dat het enkel een verzekeringspolis is, echter is een kredietverzekering veelzijdiger. Naast het uitkeren bij faillissement van debiteuren, keren verzekeraars ook bij een ruime betalingsachterstand uit. Een tiende van de bedrijven in Nederland werkt met partijen op afbetaling. Hiervan is 80% niet beschermd tegen insolventie en wanbetaling door debiteuren, waarmee ze direct het risico lopen dat openstaande bedragen niet geïnd kunnen worden. Het laten verzekeren biedt een gegarandeerde incasso van openstaande betalingen en geeft zekerheid voor een gezonde cashflow.

Voor wie is een kredietverzekering geschikt?
Een kredietverzekering is géén vast product of polis. Aan de hand van diverse wensen en factoren wordt een verzekering afgesloten dat passend is aan de onderneming. In veel gevallen is het voor een onderneming daarom altijd een goede zaak om zich te laten beschermen. Denk aan wanneer een organisatie een grote debiteurenportefeuille heeft met enkele grote debiteuren, als er goederen worden geëxporteerd naar het buitenland of als er meer behoefte is aan liquiditeit.

Hoewel de redenen voor het afsluiten van een debiteurenverzekering kunnen verschillen, biedt een kredietverzekering voor elke organisatie cruciale voordelen.

  • Risicospreiding en de bescherming van de financiële gezondheid van een onderneming;
  • Incasso en incassokosten zijn inbegrepen;
  • Continue toezicht van het debiteurenrisico;
  • Voor-, fabricage- en landenrisico’s kunnen ook worden verzekerd.

Vergelijken loont zich
In tegenstelling tot andere verzekeringen, wordt een kredietverzekering door slechts drie grote maatschappijen aangeboden. Wat men vaak niet weet, is dat deze drie zich onderscheiden. Met name in de afgifte van de dekking zijn er grote verschillen. Waar men bij de ene maatschappij wellicht niet de volledige dekking ontvangt die men wenst te hebben, kan de andere kredietverzekeraar dit wel aanbieden. Bovendien kunnen de gevraagde premies onderling sterk verschillen. Het goed vergelijken van diverse kredietverzekeraars loont zich dus. Aangezien een kredietverzekeraar, anders dan andere verzekeringen, elke dag van belang is voor de bedrijfsvoering, is het raadzaam hiervoor goed advies over in te winnen.

Binnen 1 werkdag al een passende, volledig op maat gemaakte vergelijking voor uw organisatie
Delta Cm heeft in samenspraak met Cross Internet op deKredietverzekeraars.nl een website laten maken welke volledig is afgestemd op het vergelijken van kredietverzekeringen. Naast de voorkant van de website zit hier een gedegen software achter welke Delta Credit Management zo in staat stelt om aan geïnteresseerden snel een mogelijke kredietverzekeringspolis, visueel overzichtelijk geoptimaliseerd, te adviseren. Dit door een vergelijking op de belangrijkste punten voor beslissingsnemers te vergemakkelijken. Een adviestool die bedrijven absoluut helpt snel risico’s te voorkomen en het nemen van een juiste beslissing voor de beste passende kredietverzekering te vergemakkelijken.

Wil je graag meer informatie hierover of heb je andere vragen rondom kredietverzekeringen? Neem dan contact op met Delta CM / de Kredietverzekeraars via https://www.dekredietverzekeraars.nl/contact/.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren