Een paar weekjes geduld a.u.b.

Er is nog geen duidelijkheid of tankstation TinQ aan het Drilleveld verder mag als onbemand tankstation en of er een bestemmingsplanwijziging komt voor de tanks in de grond. Beide punten zijn onderdeel van de aanvraag omgevingsvergunning die op 18 april gedaan werd.

Volgens de gemeente zit tussen aanvraag en vergunningverlening een termijn van maximaal 26 weken. Er is dus nog tijd. Wel is er een inzageperiode geweest waarin mensen een zienswijze konden indienen. Volgens de gemeente is er één zienswijze binnengekomen. Bij de krant zijn er echter twee bekend, allebei afkomstig van omwonenden die direct de problemen rond het tankstation ondervinden. Het college beslist uiteindelijk, naar verwachting over enkele weken, of het de omgevingsvergunning wel of niet toekent. Daarbij houdt het rekening met de binnengekomen zienswijzen. Zakelijke belangen staan tegenover de belangen van burgers en hun welzijn.

Het niet verlenen van de omgevingsvergunning betekent niet dat het tankstation gesloten zal worden. “Een bedrijf dat omgevingsvergunningplichtig is, mag niet in werking zijn zonder een omgevingsvergunning”, aldus de gemeente. “Het huidige TinQ tankstation is echter bemand en niet omgevingsvergunning-plichtig. De wens is om over te gaan naar een onbemand tankstation en dan is het station wel vergunning-plichtig.” Bemand betekent volgens de gemeente “dat er iemand aanwezig is die zicht houdt op het tankstation zodat er toezicht is op eventuele problemen en kan worden ingegrepen indien zich onverhoopt calamiteiten voordoen. Het tankstation is nu bemand. Overdag door de garagehouder en wanneer die naar huis is door iemand in het hok bij het tankstation.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk