Een ode het 50-jarig bestaan van Nieuwegein

Afgelopen zaterdagmiddag vond op de oude atletiekbaan in de wijk Blokhoeve een ode aan het jarige Nieuwegein plaats. Het was een outdoor-uitvoering van Eine Brise van de Duits-Argentijnse componist Mauricio Kagel. De Nieuwegeinse Fiet Nafzger, zelf muzikante en gespecialiseerd in de oude muziek, was initiator van het evenement, dit ter ere van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein.

50 fietsers, waaronder wethouder Ellie Eggengoor, vergezelden elkaar op de oude atletiekbaan voor een vluchtig fietsconcert. Ondanks het warme weer was er een heel klein briesje die waaide door de haren van de deelnemers. Voordat het concert van start ging oefenden de deelnemers de geluiden eerst samen onder professionele begeleiding van Fiet zelf. Daarna trakteerden de deelnemers achter elkaar aan fietsend het publiek én zichzelf op een kort en (v)luchtig fietsconcert. Natuurlijk ook aan het jarige Nieuwegein.

Glasgow, Zurich, Buenos Aires, Hannover: allemaal steden waar ‘Eine Brise’ al werd uitgevoerd. En nu was Nieuwegein aan de beurt volgens blokfluitist Fiet Nafzger: “Op internet kwam ik filmpjes tegen van de diverse uitvoeringen, geweldig! De fietsers belden, floten en bliezen tijdens een korte fietstocht over de oude atletiekbaan Kagel’s (v)luchtige compositie nieuw leven in. Met 50 fietsers was het een prachtige ode aan onze 50-jarige stad.”

Fiet Nafzger geeft instructies aan de deelnemers

Foto’s: Arend Bloemink

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk