Een groot onderhoud bij je elektrische auto; wat komt er bij kijken?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. De brandstof is goedkoop en met een eigen laadpaal heb jij je tankstation aan huis. Naast dat vele bestuurders de voordelen ervaren op het gebied van brandstofkosten en belastingen, is de overheid ook gericht op elektrisch rijden. Vanaf 2030 mogen er zelfs geen auto`s verkocht worden die niet elektrisch zijn. Samen wordt het milieu gestimuleerd. Echter dient een elektrische auto ook onderhouden te worden.

Een elektrische auto heeft minder onderdelen die kunnen slijten. Dit komt doordat er minder bewegende onderdelen in de auto zijn. Ongeveer om de twee jaar heeft een elektrische auto een inspectieservice nodig. Daarnaast zijn de interieurfilter en remvloeistof ook aan vervanging toe. Voor dit onderhoud is het goed om de juiste automonteur te vinden. Via Mijngarage.nl is er keuze uit meer dan 1.500 aangesloten garages, waar jij de zekerheid van Mijngarage.nl kunt krijgen. Door duidelijkheid over de prijzen van zowel reparatie als onderhoud, zorgt Mijngarage.nl dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Met meer dan 1.500 garages is er altijd één in de buurt die zorgt voor duidelijkheid tegen een vaste en scherpe prijs!

Kosten onderhoud elektrische auto
Door de ontwikkelingen op het gebied van auto`s moet de automonteur zich ook ontwikkelen. Naast de verandering van benzinemotor naar elektromotor moet de toekomstige automonteur steeds meer weten over ICT.

Doordat een elektrische auto minder onderdelen heeft dan een auto op fossiele brandstoffen, hoeft er minder vervangen te worden. Met name de banden, ruitenwissers en remmen zijn bij elektrische auto’s belangrijke onderdelen bij het onderhoud. Echter zijn de remmen dankzij het elektrisch remmen minder snel versleten ten opzichte van niet elektrische auto’s.

Waar moet ik op letten bij het uitbesteden van het groot onderhoud?
Het is verstandig om te weten of je probleem bekend is bij monteurs. Bij een nieuw model moet er in het begin veel onderzocht worden om een probleem op te lossen. Hierdoor betaal je meer door het extra aantal manuren. Bij Mijngarage.nl heb je snel duidelijkheid over de kosten. Dankzij een snelle prijsopgave weet je waar jij aan toe bent. Mijngarage.nl garandeert de opgegeven prijs. Indien de kosten toch hoger uitvallen, betaalt Mijngarage.nl het verschil terug. Om van dit voordeel gebruik te maken kun je via Mijngarage.nl het groot onderhoud inplannen bij een aangesloten garage.

Bij het groot onderhoud wordt er naar minder onderdelen gekeken, omdat er simpelweg minder onderdelen zijn. Echter worden de banden gecontroleerd en de remmen schoongemaakt. Deze twee onderdelen zijn door het gewicht van de auto altijd een aandachtspunt. Daarnaast wordt de elektrische auto uitgelijnd, wordt de airco gecontroleerd en de interieurfilter vervangen. Daarna is het alweer tijd voor een goede wasbeurt! In totaal is dit nog geen kwart van de tijd die gerekend wordt voor een benzineauto.

Wat voor kosten kan ik verwachten?
De grootste kostenpost van de elektrische auto is de accu. Dit komt doordat de accu een duur onderdeel is. Daarnaast wordt de accu na een flink aantal gereden kilometers ook steeds minder goed. Een nieuwe accu kost duizenden Euro`s, indien de elektrische auto niet voor lange afstanden gebruikt wordt, is een tweedehands accu ook mogelijk. Deze optie zal een stuk goedkoper zijn.

Het onderhoud aan een elektrische auto is stukken goedkoper dan bij een benzineauto. De kosten bedragen ongeveer 30% van een benzineauto. Onderhoud elektrische auto`s goed, zodat de slijtage minder snel optreedt en de kosten daardoor nog lager blijven. De elektromotor heeft minder onderdelen van een benzinemotor, waardoor er minder onderdelen slijten. Indien slijtage toch optreedt, is het makkelijk te vervangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren