Een gouden havengebouw en een leefbare Rijtuigenbuurt.

DE RIJTUIGENBUURT

Vorig jaar na de verkiezingen heeft de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Nieuwegein het inititief genomen om het burgerinitiatief mogelijk te maken: uw idee als inwoner op de politieke agenda. Dat initiatief kreeg brede ondersteuning en is nu werkelijkheid. Gelukkig zijn er al veel aardige plannen door burgers ingediend.

Maar nog niet altijd weten politiek en ambtenaren goed met de ingediende voorstellen om te gaan. Deze week bij de gemeentelijke stukken weer een voorbeeld. De bewoners van een wijkje in de Batau (’t Karrespoor) vechten tegen de rotzooi in hun buurt. Het burgerinitiatief van de bewoners van de Rijtuigenbuurt vraagt in feite om maar om twee eenvoudige zaken: Er moet voor gezorgd worden dat auto’s niet verkeerd geparkeerd staan en dat de reinigingsdienst de straten netjes houdt. Ingediend in september 2003 en jawel, in februari 2004 is het college er al uit: We gaan een onderzoek houden!

Zo hebben wij van de PvdA het burgerinitiatief niet bedoeld! Het enige wat voor de bewoners van de Rijtuigenbuurt telt is, dat zij samen met de gemeente aan de slag kunnen om de buurt netjes te maken. De ambtenarij die er nu op los gelaten wordt is onzin. Laat de stadswachten met regelmaat op foutparkeren controleren in de wijk en er lost al een hoop op!

HAVENGEBOUW.

Bij de besluiten van het college van BenW ook een voorstel om voor het havengebouw in Nieuw-Vreeswijk € 113.000 meer beschikbaar te stellen, bovenop de 181.000 EURO die al beschikbaar was.

Je vraagt je af, is dat bedrag nou in- of exclusief bouwfraude?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren