Een gezond thuiskantoor brengt betere balans tussen werk en privé

Steeds meer mensen zien werk en thuisleven samenvloeien. Het creëren van een gezond thuiskantoor is een geweldige manier om werk en privé te scheiden en een betere balans tussen beide te krijgen.

Het is ontzettend belangrijk om een gezonde, gelukkige en productieve werkruimte te hebben. Een in hoogte verstelbare stoel met armen en een zit- en stabureau in die ruimte houdt je in beweging en ergonomisch in goede gezondheid, terwijl een reeks opbergmogelijkheden ervoor zorgt dat de ruimte functioneel, schoon en netjes is.

Verbeter je productiviteit
Als het gaat om het verbeteren van de productiviteit en creativiteit zijn er ook enkele eenvoudige, gemakkelijke manieren om winst te behalen. Breng meer natuurlijk licht binnen door ramen vrij te houden van obstakels en licht door de ruimte te laten kaatsen met reflecterende oppervlakken. Natuurlijke en hoge lichtniveaus helpen de mentale energie te verbeteren en helpen zelfs om ’s nachts beter te slapen. Volgens studies maakt je uitzicht op groen dat je je uitgerust en verjongd voelt, waardoor je langer kunt focussen.

Veranderde werkomgeving
In de afgelopen jaren heeft de werkomgeving een aantal veranderingen ondergaan. Dit komt vooral door verbeterde technologie, maar wat betekent dit voor ons lichaam en hoe kunnen we de risico’s beheren? We weten dat te veel zitten of staan, een slechte houding en slechte ergonomie een negatief effect kunnen hebben op ons bewegingsapparaat. Het is daarom van enorm belang om gezond te zitten. In dit artikel van Vink Lisse kun je lezen wat de gevolgen van wat de gevolgen van slecht zitten zijn en hoe je ergonomisch zitten makkelijker maakt.

Zittend werk en slechte ergonomie
Vaak gekarakteriseerd als ongemak en pijn in gewrichten, spieren en zachte weefsels, zijn musculoskeletale aandoeningen een van de meest gemelde beroepsgerelateerde aandoeningen. Als je zittend werk verricht en je voegt daar een slechte ergonomie aan toe, dan zal je de negatieve effecten vroeg of laat merken. Veel kantoormedewerkers lijden aan spier- en gewrichtspijnen en pijn, die kan worden gekoppeld aan een slechte houding of werkpraktijken. Enkele veel voorkomende klachten zijn rugpijn, schouderpijn, nekpijn of hand / polsongemakken.

Hoe kan ergonomie helpen?
Ergonomie gaat over het geschikt maken van de omgeving voor jou, in plaats van dat jij past in de omgeving. Het is van grote invloed geweest bij het ontwerp van onder andere je stoel, scherm, muis en toetsenbord. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen je werkhouding en -comfort te verbeteren:

– Pas de rugleuning zodanig aan, dat deze je rug- en lendenen ondersteunt (dat is de curve onderaan je rug).
– Stel je scherm op een armlengte afstand in.
– De bovenkant van je scherm moet op ooghoogte zijn.
– Pas de hoogte van je stoel aan, zodat je onderarmen horizontaal op het bureaublad staan en in lijn liggen met je toetsenbord.
– Houd tijdens het typen je schouders ontspannen. Probeer niet op het bureaublad te rusten tijdens het typen of het gebruik van de muis.
– Je voeten moeten plat op de vloer liggen of op een voetsteun.
– Verminder de tijd die je zittend aan je bureau doorbrengt, tijdens vergaderingen en thuis.
– Sta regelmatig op en rek elke 20-30 minuten uit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren