Een bruine kring in je plafond?

Ineens viel mijn oog erop. Een bruine kring in het plafond. Zag ik dat goed? Ik stond op en liep in de richting van de plek. Verdraaid zeg, inderdaad! Een bruine kring. Ik pakte een krukje en ging erop staan om te voelen of de plek ook vochtig aanvoelde. Dat was niet zo. Maar toch… waar komt die bruine vlek vandaan?

Je denkt na. Wat zit er boven het plafond? Je hebt een plat dak, dus ja het dak zit erboven, nogal wiedes. Maar staat er toevallig een schoorsteenpijpje of zo? Het kan toch niet zo zijn dat je midden op het dak, op een open plaats een lek hebt? Of kan dat wel? Hoe dan? Nou ja, de plek is niet vochtig, dus misschien valt het mee.

Een weekje later valt je oog opnieuw op de vlek. Hij lijkt ineens groter. Misschien is het gezichtsbedrog. Je pakt het krukje weer erbij en voelt. Nog steeds droog. Je gaat weer in de bank zitten. Ja, het is droog, maar het heeft ook niet geregend, dus ergens is dat logisch. Zal ik eens op het dak kijken?

Wat als er een hoosbui komt?
Je pakt een ladder en zet ‘m tegen de zijkant van je huis, aan de kant waar de vlek in het plafond zit. Je steekt je hoofd over de rand en kijkt. Je ziet niks geks. Het dak is droog. Er liggen wel wat bladeren op, een paar takken en twee stenen. Je ziet geen beschadigingen. Vreemd. Je daalt weer af. Wat nu? Afwachten? Tja, die bruine vlek zit er niet voor niets. Wat als het straks begint te regenen? Of als er een hoosbui komt waarbij je hele dak ineens vol water staat? Wat dan?

Dak repareren als de zon schijnt!
Het is een dilemma zoals we dat allemaal wel kennen. En misschien ken je ook wel het aloude spreekwoord dat figuurlijk al vaak opgeld doet, maar dat in dit geval letterlijk geldt: je moet het dak repareren als de zon schijnt.

Je hakt de knoop door. Je laat een dakdekker ernaar kijken. Misschien is het niks, misschien een kleinigheid. Nee, niks niet. Anders zou je die bruine kring ook niet in het plafond hebben. Je zoekt op internet. Hé Dakprobleem Kwijt! Een betrouwbare dakdekker die actief is in jouw regio. Die moet je hebben! Je vult je postcode in en krijgt een telefoonnummer te zien. Je belt en krijgt direct de dakdekker aan de telefoon. Een afspraak is dan zo gemaakt.

Dakprobleem kwijt!
Een paar dagen later komt de dakdekker van het dak af. De klus is geklaard. Er was een stuk dakleer los bij de pijp van de centrale verwarming. “Waarschijnlijk door vogels”, zei hij. Daar zou het regenwater naar binnen zijn gekomen en van daaruit zijn weg naar beneden hebben gevonden op de plek waar de kring in je plafond zit. “Mogelijk komen precies daar twee platen samen, waardoor er dus een naad is”, legt hij uit. “Het water heeft via die weg een uitgang gezocht.” Dakprobleem opgelost! Je kunt opgelucht ademhalen. Het mag weer regenen!

Betrouwbare vakman
Heb jij nou ook een dakprobleem? Een daklekkage, een lekkende dakgoot, water op het dak door een verstopte regenwaterafvoer, dakleer dat aan vernieuwing toe is? Of denk je aan isolatiemaatregelen. Ga dan naar Dakprobleem Kwijt en vind jouw lokale dakdekker, door ons speciaal geselecteerd op zijn vakkundigheid, zijn ervaring, zijn klantvriendelijkheid – heel belangrijk – en natuurlijk het feit dat hij bij jou in de buurt zit! Want dat is het doel van ons platform: ervoor zorgen dat we al onze klanten kunnen helpen aan een uitstekende, betrouwbare vakman die jou snel kan helpen met je dakprobleem, voor een eerlijke prijs en precies volgens afspraak!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren