Een brievenboek

Een wasrek met boeken en een boekenbank. Kunstenares Clara Pouderoijen laat in haar nieuwste tentoonstelling ‘Boekenwerk’ in de Bibliotheek Nieuwegein de verschillende aspecten zien die boeken waarborgen. Zij heeft gekeken naar wat een boek is, waar het staat opgeborgen, wat het kan betekenen. Boeken zijn enerzijds verhalen. Een opening tot nieuwe, nog onbekende werelden, vindt Pouderoijen. Anderzijds vormen boeken een bron van informatie voor haar. Met dit gegeven ‘speelt’ zij in haar werk.
Pouderoijen werkt met voorwerpen die iedereen kent en gebruikt en die zich in onze dagelijkse omgeving bevinden. Stoelen en tafels, toiletten, deuren en boeken zijn veel voorkomende objecten in haar kunstwerken. Zij daagt de kijker uit opnieuw naar de deze voorwerpen te kijken en vragen te stellen. Hierbij gaat de kunstenares uit van het principe dat de dingen om ons heen net zo goed anders kunnen zijn, dat wil zeggen een andere functie zouden kunnen hebben. De tentoonstelling ‘Boekenwerk’ van Clara Pouderoijen is t/m 31 maart in de Bibliotheek Nieuwegein in de binnenstad te zien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: