Een bedankje aan mevrouw Dix Visser op haar 90ste verjaardag

Donderdagmiddag 3 juni werd mevrouw Dix Visser uit Nieuwegein in het zonnetje gezet op het Muntplein. Dix bereikte namelijk de respectabele leeftijd van 90 jaar! Sinds kort is Dix ZwerfAfvalPakker (ZAP’er), wat betekent dat ze zelf zwerfafval opruimt in haar buurt. Zij zorgt dus geheel vrijwillig voor een schone omgeving in haar wijk. Ter ere van haar verjaardag en als bedankje voor haar activiteit kreeg ze van wethouder Jan Kuiper een bloemetje.

Dix ontvangt het bloemetje van wethouder Jan Kuiper

Dix is veel bezig met in beweging blijven en vind dit zelf ook heel belangrijk. Voor de Coronacrisis ging ze drie keer per week naar de sportschool. Toen de sportscholen dicht moesten wilde ze blijven bewegen en besloot daarom om zwerfafval op te gaan ruimen in haar buurt rondom het Muntplein in de wijk Batau Noord. Dat bleef niet onopgemerkt! Haar buurvrouw Marijke nam contact op met de gemeente omdat ze vond dat Dix wel een verrassing verdiend had. Haar buurvrouw is nu ook ZAP’er.

Aftrap Zakgeldproject
Deze dag was op het Muntplein ook de aftrap van het zakgeldproject, een initiatief van de gemeente Nieuwegein en MOvactor. De kinderen die meedoen aan dit project hebben ervoor gezorgd dat Dix op haar verjaardag een dagje vrij was. Zij hebben de hele dag zwerfafval opgeruimd in de buurt. De essentie van het zakgeldproject is om kinderen in de leeftijd van 10-13 jaar, te leren omgaan met geld en hoe ze bijvoorbeeld moeten sparen en doelen moeten stellen. Voor alle klusjes die ze doen, krijgen ze zakgeld. Om hun eerste centen te verdienen, gingen ze dus de buurt van mevrouw Dix opruimen.

Dix met de kinderen van het zakgeldproject

De kinderen stonden enthousiast met hesjes, grijpstokken en vuilniszakken op mevrouw Dix te wachten om haar te feliciteren. Nadat de kinderen haar hadden toegezongen, overhandigde wethouder Jan Kuiper het bloemetje. Volgens hem zorgt Dix voor een mooier en schoner Nieuwegein en had ze dit bloemetje dubbel en dwars verdiend. Daarnaast kreeg Dix ook nog een hesje, een grijpstok en een vuilniszak cadeau.

Advies aan de kinderen
Dix gaf nog een belangrijke les mee aan de kinderen. ‘Als je je hele leven veel blijft bewegen, kun je dit ook nog doen als je oud bent!’ Volgens Dix is in beweging blijven de manier om jong te blijven. Nu de sportscholen weer opengaan kan ze daar weer heen, maar ze wil ook nog zwerfafval blijven opruimen. Alleen niet op haar verjaardag natuurlijk, want toen deden de kinderen het.

Door: Roos Cals voor pen.nl

One thought on “Een bedankje aan mevrouw Dix Visser op haar 90ste verjaardag

  1. Catharina Nauta

    Mevr Dix Visser Gefeliciteerd met het geen U doet voor Nieuwegein Vond het leuk om het te lezen Zelf 30 jaar in N gein gewoond Woon nu in Heerenveen Altijd nog heimwee Naar N gein Wens U veel goeds en gezondheid toe.Catharina Nauta

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren