Edelsmid Dolf Schifferstein exposeert in Museum Warsenhoeck

Binnenkort exposeert edelsmid en ontwerper Dolf Schifferstein in Museum Warsenhoeck. In verband met de geldende Coronamaatregelen is de datum nog niet bekend. Maar zodra de deuren van de musea weer open mogen, zal zijn werk te zien zijn in het museum in Nieuwegein. Mogelijk vanaf 5 juni 2021. De titel van de komende expositie in Museum Warsenhoeck is: “Hoe mooi de raffelrand.” Schifferstein is in 1950 geboren te Maartensdijk en genoot in 1976 zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

De expositie zal een overzicht laten zien van het werk dat ontstaan is in de periode van 40 jaar dat Dolf in Nieuwegein woont en werkt. Schifferstein heeft ook deelgenomen aan groepsexposities en tentoonstellingen in diverse Nederlandse musea en galeries. Ook heeft hij gedurende jaren samengewerkt met de Nieuwegeinse kunstenaars: Aleksandra Govers-Zielinska, Imsook Yoo en Véroon van den Heuvel.

Dolf Schifferstein over zijn werk: “Het is geen expositie over rafelranden. De getoonde kunstwerken bevinden zich in de rafelrand van de maatschappij. De maatschappij, gedreven door materialisme en primitieve kwantificering. Alleen grootschalig succes zou ze uit deze rafelrand kunnen halen. Een paradox, een singulariteit? Ik vrees van wel. Met levensvreugde of zelfinzicht heeft succes niks te maken.Deze kunst wel. Het is de Werdegang in Nieuwegein van mijn kunstenaarschap. Ik hoop dat dit overzicht dat aanschouwelijk en te genieten maakt.”

Werk van Schifferstein: ‘Hoofsieraden die een functie maar ook de personen aanduiden’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren