Echte uilen op de Prinses Margrietschool

Kinderen uit groep drie en vier van de Prinses Margrietschool hebben deze week veel geleerd over uilen. Op dinsdag 13 oktober kwam een medewerkster van uilenpark de Paay uit Beesd alles vertellen over deze bijzondere vogels. Zij kwam niet alleen want ze had ook nog een echte Oehoe en een Kerkuil bij zich!

Voordat de medewerkster naar school kwam hadden de leerlingen zich al verdiept in deze mooie roofvogels. Natuurlijk mocht het uilenballen uitpluizen niet ontbreken. De botjes die in de uilenballen zaten waren van kleine veldmuizen. Zo konden de leerlingen van de botjes het skelet van een muis reconstrueren.

De juf: ‘Zo weten ze nu dat de uilen hun kop heel ver rond kunnen draaien. Ook weten we meer over de vleugels van de uilen en dat ze zonder geluid kunnen vliegen. Dit komt door speciale veren op de vleugels van de uilen. Het toppunt van het bezoek was wel het aaien van de uilen. Alle kinderen mochten de twee uilen heel voorzichtig aaien. Dit was een ervaring voor de kinderen om nooit meer te vergeten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk