Duurzame prikkabels voor feestelijke verlichting

Heb je wel eens gehoord van prikkabels? Nee, ze prikken niet echt. Een prikkabel is een lichtsnoer waaraan je lampjes kunt bevestigen. Ze zijn erg leuk als feestverlichting of verlichting tijdens de kerstdagen. Je ziet prikkabels ook steeds meer terug als sfeerverlichting in huis of in de tuin. Deze trend is zo gek nog niet, want je kunt daadwerkelijk elke plek opleuken met een vrolijke LED prikkabel.

Hoe werken prikkabels?
Eigenlijk is een prikkabel dus gewoon een lichtsnoer waarvan je de lampjes kunt vervangen. Dit is ideaal wanneer er een lichtbol kapot is of wanneer je andere kleuren lampjes wilt. Professionele prikkabels zijn voorzien van zeer energiezuinige LED lampjes. Wil je een lichtbol vervangen? Dan hoef je deze alleen maar uit de fitting te draaien zodat je er vervolgens een nieuw lampje in kunt draaien. Je stopt het snoer eenvoudig in het stopcontact en voilà, er is licht!

LED lampjes kiezen
De bolverlichting is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo vind je altijd wel een kleur die bij jouw interieur, smaak of stemming past. Je kiest uit maar liefst acht kleuren LED lampjes: wit, warm wit, geel, oranje, rood, roze, blauw en groen. Ook leuk zijn de LED filamenten of gloeidraadlampen. Je ziet dan de gloeidraden in de lamp zitten en oplichten. Dit ziet er erg mooi en luxe uit.

Je kunt een prikkabel gelijk met lampjes bestellen. Zo weet je zeker dat je de juiste lampen hebt voor de fittingen. Let altijd op het soort lampjes die op de kabel zitten. Sommige zijn ideaal voor sfeerverlichting en andere zijn een stuk feller. Dit zie je uiteraard terug aan het aantal Watt. Wil je gedimd licht voor een rustige sfeer? Kijk dan bijvoorbeeld naar 0,7 Watt lampjes. Heb je liever een hoge lichtopbrengst, bijvoorbeeld voor buiten op een festival? Dan zijn 3 Watt lampjes geschikter.

Zeer energiezuinig
Vroeger waren prikkabels niet zo energiezuinig. Met LED lampjes maak je een verstandige keuze. Niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een LED prikkabel kies je voor een klassiek design met de voordelen van nu. Je kunt zelf bepalen hoeveel lampjes er op je kabel zitten. Zeker wanneer je een hele tuin of ruimte wilt verlichten zul je veel lampjes nodig hebben. Ook als je de prikkabel wilt gebruiken als vaste verlichting kun je maar beter energiezuinige lampjes kiezen zodat je het niet te veel terug merkt in de portemonnee. Daarnaast gaat LED verlichting ook erg lang mee zodat je de lichtjes niet snel hoeft te vervangen.

Prikkabels koppelen
Heb je aan een paar meter niet genoeg? Je kunt zelf elke gewenste snoerlengte creëren door gebruik te maken van koppelbare prikkabels. Wanneer je professionele koppelbare prikkabels koopt, kun je veilig verschillende snoeren met elkaar koppelen om een groot gebied te verlichten. Dit is ideaal voor op terrassen, in grote tuinen of bij evenementen.

Je begint hiervoor altijd met een startkabel. Deze kabel heeft aan de ene kant een stekker en aan de andere kant een aansluiting. Kies je voor een kwalitatieve startkabel voor buiten, dan is de aansluiting ook nog eens waterdicht. Hierop sluit je veilig en moeiteloos een prikkabel aan, waarop je vervolgens weer een andere prikkabel aansluit. Heb je de gewenste lengte bereikt? Het enige wat je nog hoeft te doen is slechts één stekker in het stopcontact stoppen en dat is die van de startkabel. Makkelijk toch?

Prikkabel buitenverlichting
We hebben het net al even gehad over het buitengebruik van prikkabels. Het is natuurlijk erg mooi om je tuin, balkon of terras hiermee te verlichten. Wees er wel zeker van dat je voor lichtsnoeren kiest die ook geschikt zijn voor buiten. Gelukkig zijn er ook prikkabels verkrijgbaar die zowel binnen als buiten gebruikt mogen worden. Zo kun je de verlichting alle seizoenen blijven gebruiken. Prikkabels zijn perfect voor gezellige zomeravonden in de tuin. Komt de winter eraan? Treur niet, je haalt ze gewoon naar binnen voor mooie sfeerverlichting in huis.

Veilige verlichting
Bij oudere prikkabels met gloeilampen werden de lampjes altijd erg heet. Als je ze aanraakte kon je hier flink je handen mee bezeren. LED lampjes daarentegen worden niet warm. Dit is een stuk veiliger, zeker met kinderen. Je hoeft je niet druk te maken en kunt de lampjes gewoon de hele avond laten branden.

Ondanks de veiligheid van de LED verlichting, raden we je aan om regelmatig de verlichting, aansluitingen en het stopcontact te checken. Controleer het stopcontact op eventuele vonken of rook. Als dit aan de orde is, dien je meteen de stekker uit het stopcontact te halen. Hangen de prikkabels buiten? Zorg ervoor dat de aansluitingen vrij van water zijn, of kies voor een startkabel met een waterdichte aansluiting. Check ook regelmatig de lampjes op barsten of flikkeringen.

Prikkabels voor iedere gelegenheid
Wie wordt er nu niet vrolijk van sfeerverlichting? Prikkabels maken alles een stuk gezelliger, ongeacht waar je ze ophangt. Je kunt ze uiteraard in je tuin ophangen boven het zitgedeelte. Met gedimde LED lampjes wordt het gelijk een soort tweede woonkamer. Heerlijk voor tijdens de warme zomeravonden. Muziekje op, drankje erbij en genieten maar. Toch misstaan ze ook zeker niet binnenshuis. Je maakt elke kamer een stuk gezelliger met een prikkabel. Of je nu samen met je vrienden een filmavond houdt of dat je date langskomt, de lichtjes voegen altijd de nodige sfeer toe.

Zakelijk kun je ook prima een prikkabel gebruiken ter decoratie. De meest voorkomende toepassing is natuurlijk op het terras. Dit is de perfecte manier om je klanten een warm welkom te heten. Is het geen terrasweer? Tijdens de feestdagen staan de prikkabels ook erg leuk in het café of restaurant. Je krijgt niet alleen fooi om het lekkere eten, maar ook om de fijne sfeer!

Bedrijfsfeestje op kantoor? Ook dan zijn prikkabels onmisbaar. Voor welk thema je ook gaat, er is altijd wel een passende lichtslinger met de juiste kleuren LED lampjes. Alleen nog de biertjes en hapjes op tafel en het feest kan beginnen. Is het feest over? Laat de lampjes gewoon lekker hangen. Een goede werksfeer is het halve werk.

Waar je de prikkabel ophangt maakt dus eigenlijk niet zoveel uit. Door enkel de lichtjes op te hangen vrolijk je gelijk iedere plek op. Je kiest ook nog eens voor duurzame en veilige verlichting die jaren meegaat. Zo geniet je iedere dag weer urenlang van de feestelijke lampjes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren