Duurzame ontwikkeling a12-zone

De realisatie van een duurzaam woon- en werkgebied in de A12-zone is een stap dichterbij gekomen. Negen grote private ondernemingen hebben vandaag, woensdag 5 december, samen met de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Houten, de provincie en het BRU (Bestuur Regio Utrecht) een intentieovereenkomst getekend om het gebied komende decennia duurzaam te ontwikkelen. De A12-zone is het kloppend hart van Nederland en de provincie Utrecht en heeft een enorme potentie. Verschillende grote partijen zoals de Rabobank, Volker Wessels, Ballast Nedam, Hornbach, van der Valk en Green Vastgoed (familie Zeeman) hebben aangegeven al de komende jaren flink te willen investeren.

De A12-zone ligt tussen de verkeersknooppunten Oudenrijn en Lunetten, tussen Utrecht en de Nieuwegeinde wijk Galecop. Het is een versnipperd gebied dat moet veranderen in een duurzaam en hoogwaardig gebied voor wonen én werken.
 De A12-zone is volgens de betrokken partijen een uniek gebied met een grote economische potentie.
De Kamer van Koophandel Midden Nederland heeft de betrokken partijen bij elkaar gebracht. De KvK spreekt van een voor Nederland uniek privaat initiatief rond één van de economisch meest belangrijke zones van ons land. Het vormt de schakel tussen grote bevolkingskernen ten zuiden van de A12 (Nieuwegein, Houten, IJsselstein) en de oude stad Utrecht met een grote variëteit aan economie, kennis en cultuur. Met ondertekening van de intentieoverkomst is het startschot gegeven voor verdere samenwerking rond de A12-zone in 2013.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk