Duurzame initiatieven in de gemeente Nieuwegein

Duurzame huizen, duurzame energie en duurzame initiatieven sieren Nieuwegein de afgelopen jaren meer en meer. Samen Duurzaam Nieuwegein is een initiatief opgezet waarin bewoners van Nieuwegein elkaar helpen en geholpen worden om stappen te maken richting het besparen van energie en het opwekken van duurzame energie. Op deze manier kan iedereen een steentje bijdragen aan een duurzame leefomgeving.

Duurzame energie
Duurzame energie is de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit. Gemeenten zoals Nieuwegein bieden dan ook vele mogelijkheden aan om zelf ook gebruik te maken van duurzame energie. Dit draagt niet alleen bij aan een beter milieu maar bespaart ook nog eens flink op de energierekening. Je kan hier zelf al direct mee beginnen. Het begint namelijk allemaal bij het vinden van de juiste aanbieder. Binnen een paar minuten kun je jouw energie vergelijken en ondervinden of je bij de juiste aanbieder zit. Je krijgt hier alle aanbieders van o.a. groene stroom op een rijtje, inclusief de prijzen en mogelijkheden. Zo pik je in no-time de beste aanbieder eruit.

Meedoen
Wil je nog iets meer doen? Tijdens de fietstocht langs duurzame huizen heeft de gemeente Nieuwegein inspiratie opgedaan voor duurzame oplossingen. Zo zijn er in Nederland steeds meer huizen te vinden met zonnepanelen. Door de mogelijkheid tot het huren van zonnepanelen is deze duurzame oplossing ook bereikbaar geworden voor het kleinere budget. Zo kan uiteindelijk heel Nieuwegein gebruik maken van zelf opgewekte, duurzame energie.

Tip: Wil je wat inspiratie opdoen en kijken hoe andere bewoners van Nieuwegein dit doen? Neem dan contact op via de Nationale Duurzame Huizen Route.

Mobiliteit
Naast de fietstocht langs duurzame huizen is de gemeente Nieuwegein ook druk bezig met het ‘vergroenen’ van de mobiliteit. Een fietsverlichtingsactie, themavonden en duurzaamheidsmarkten sieren de jaarkalender. Ook het ‘groen’ mobiel zijn is niet alleen beter voor het milieu, maar bespaart ook wederom op de kosten. Zo is wat vaker de fiets pakken goedkoop en gezond, en kan ook het autorijden een stuk milieuvriendelijker en goedkoper. Rijd bijvoorbeeld een constante snelheid op de snelwegen en kies voor een diesel of elektrische auto wanneer het tijd is voor een nieuwe aanschaf. Je kan online je autoverzekering vergelijken om meteen even te kijken hoeveel een ‘gezonde’ auto je scheelt in de kosten!

Hergebruik
Oude kleding en spullen hoef je niet weg te gooien, in Nieuwegein kun je deze direct doneren aan de Kledingbank en Speelgoedbank. Of misschien kun je oude spullen wel nieuw leven in blazen. Zaterdag 3 februari hielpen verschillende vrijwilligers in Nieuwegein anderen bij het repareren van kapotte spullen die anders weggegooid zouden worden! De volledige kalender vind je natuurlijk op de website van Samen Duurzaam Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren