Duurzame herontwikkeling Wattbaan 24 in Nieuwegein

Het voormalig kantoorpand aan de Wattbaan 24 in de wijk Rijnhuizen krijgt een tweede leven. Het pand wordt duurzaam omgevormd naar 12 huurappartementen en 2 kantoorunits. Wethouder Hans Adriani (namens gemeente Nieuwegein) en de ontwikkelaar ondertekenden hiervoor een overeenkomst.

Oog voor kwaliteit en duurzaamheid
Het karakteristieke pand aan de Wattbaan was één van de eerste kantoorlocaties op bedrijventerrein Rijnhuizen. De ontwikkelaar heeft bij de herontwikkeling duurzaamheid als uitgangspunt genomen. Zo blijft de aanwezige constructie behouden en worden materialen zo veel mogelijk hergebruikt. De ruime appartementen krijgen een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Het gebouw wordt energieneutraal en krijgt een natuurinclusieve, groene inpassing.

Wethouder Hans Adriani (wonen, bouwen, transformeren en financiën): “Rijnhuizen is een unieke wijk in Nieuwegein, met parels als Fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen. De komende jaren verandert de van oorsprong kantorenwijk in een zogenaamde gemengde leefwijk. Een wijk met nog wel kantoren, maar met circa 2.500 woningen en een Park Rijnhuizen. Waar het prettig wonen, leven, werken en recreëren is. Wij zien de duurzame omvorming van Wattbaan 24 als een mooie ontwikkeling naar de kwaliteit die we in de wijk Rijnhuizen voor ogen hebben.”

De herontwikkeling is in samenwerking tussen de gemeente, de ontwikkelaar, Broos de Bruijn architecten en bouwbedrijf De Wit tot stand gekomen. De realisatie start naar verwachting in 2022.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk