Duurzame Dag in Nieuwegein

Nieuwegein staat zondag 26 mei in het teken van duurzaamheid. Want duurzaamheid is al op vele plekken zichtbaar en minder zichtbaar aanwezig en velen zijn al actief. Activiteiten vinden plaats in het Natuurkwartier en in de binnenstad. Met leuke vervoersmiddelen kunnen bezoekers van de ene naar de andere locatie.

Het Natuurkwartier biedt voor kinderen en hun (groot)ouders allerlei doe-activiteiten, zoals een bijenspel, knutselen met afval en wol, puzzelen met potscherven, braakballen pluizen en broodjes bakken. Leerlingen van het Cals College en het Oosterlicht College presenteren in een muzikale route hun zelfgeschreven songs met met hun project tPark Live, de schapen worden geschoren, de molen draait en is te bezichtigen.

In de binnenstad kunnen bezoekers biologische, Fairtrade en streekproducten proeven, leren hoe je je tuin dier- en milieuvriendelijk inricht, een testritje maken op een elektrische scooter, ervaringen horen van stadsgenoten met zonnepanelen, genieten van een ‘duurzame mode’-show en nog veel meer.
Kortom, er is die dag heel veel te doen, zien, proeven en ruiken voor jong en oud en allemaal duurzaam!

De dag wordt georganiseerd door Cityplaza, het netwerk Samen Duurzaam, de gemeente Nieuwegein en het Natuurkwartier. Vele inwoners en (lokale) organisaties en ondernemers werken samen om deze dag tot een mooi en duurzaam evenement te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren