Duurzame apparatuur voor beheer van de stad

Om het milieu te sparen, heeft de gemeente voor het beheer van de stad enkele elektrische apparaten aangeschaft. Het gaat om een elektrische veegwagen, een elektrische bladblazer en een elektrische kettingzaag. De bladblazer en de kettingzaag zijn ook voor de werknemers een verbetering. Ze zijn namelijk veel lichter en ze produceren geen uitlaatgassen. De machines worden maandag 20 oktober in gebruik genomen.

De apparaten worden allemaal opgeladen met groene energie zodat ze geen belasting vormen voor het milieu. Het past bij een onderdeel van het coalitieakkoord waarin het college een vermindering nastreeft van het gebruik van fossiele brandstoffen. Als de elektrische apparaten goed bevallen, zullen er in de loop van de komende jaren meer gemeentelijke voertuigen en apparaten worden aangeschaft.

Als de nieuwe gemeentewerf halverwege volgend jaar klaar is, produceert de gemeente ook zélf groene stroom met de zonnepanelen die daar op het dak worden geplaatst. De gemeente heeft al enkele elektrische wagens en wagens op groen gas. Verder laat de gemeente in regionaal samenwerkingsverband openbare oplaadpalen in de stad plaatsen op aanvraag van e-rijders.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk