Duurzaamheidsmythes ontkracht: naar een toekomstbestendig Nieuwegein?

Dinsdag 27 september organiseren D66 en GroenLinks in samenwerking met HEVO, KWR Watercycle Research Institute, LomboXnet, Natuur en Milieu Federatie Utrecht en Samen Duurzaam Nieuwegein een thema-avond bij KWR in Nieuwegein: ‘Duurzaamheidsmythes ontkracht: naar een toekomstbestendig Nieuwegein?’. Deze avond is zowel voor inwoners van Nieuwegein als anderen die geïnteresseerd zijn in hoe we van Nieuwegein een stad van de toekomst kunnen maken, die niet alleen voorbereid is op de gevolgen van een veranderend klimaat, maar ook hoe we de woon- en werkomgeving in Nieuwegein duurzamer maken.
D66 en GroenLinks organiseren deze thema-avond waarin prikkelende vragen aan de orde worden gesteld: wat zijn mythes rond duurzaamheid en hoe kunnen we als Nieuwegein de transitie maken bijvoorbeeld jeugd. Is nu te onbekend wat daar gebeurd. op geëvalueerd wordt. naar een leefbare stad van de toekomst? De avond wordt gehouden in het nieuwe KWR gebouw dat door de Bond van Nederlandse Architecten is uitgeroepen tot meest ‘Stimulerende Omgeving’ van Nederland.

Duurzaamheid is een steeds meer ingeburgerd begrip. Er is veel kennis en ervaring over hoe een stad in de toekomst bijvoorbeeld met energie, mobiliteit en grondstoffen kan omgaan. Maar ook hoe je de stad kan inrichten om gevolgen van klimaatverandering te kunnen opvangen en hoe gebouwen duurzamer gebouwd kunnen worden.

Tijdens deze avond zal Peter Snoeren, wethouder duurzaamheid de aftrap geven. Jan Bonnemaijers van Hevo, Prof. Kees van Leeuwen van KWR, Jeannine van Bree van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), Robin Berg van LomboXnet en Erna Kotkamp van Samen Duurzaam Nieuwegein geven inspirerende en praktische voorbeelden over hoe we kunnen omgaan met mobiliteit, energie en grondstoffen in de duurzame stad van de toekomst.

Het programma begint om 19.30 uur bij KWR Nieuwegein. Voor deelname aan deze avond (vanwege beperkt aantal plaatsen) kunt u zich aanmelden voor 22 september.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk