Duurzaamheidsmarkt Nieuwegein: één verandering voor een kleinere voetafdruk

Op zondag 3 juni 2018 is het weer zover: de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt in Nieuwegein! In het Natuurkwartier in het Stadspark ontdek je van 11:00 tot 16:30 uur hoe jij met één verandering je ecologische voetafdruk verkleint. Het valt samen met het Lentefeest en dat is feest voor werkelijk iedereen.

Duurzaamheid is een trend en daar is Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN) maar wat blij mee. Op de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt verbindt SDN duurzame initiatieven uit de regio met elkaar en met het publiek. Als bezoeker van de Duurzaamheidsmarkt ontdek je precies wat jij kan doen om het milieu te sparen én hoe je dat doet. Ook voor kinderen is er dit jaar weer meer dan genoeg te doen!

Eten
Krijg je altijd honger van over een markt struinen? Dan kan je je hart ophalen en je maag vullen bij Stichting Voedwijs. Maak zelf een gekleurde tortilla met verse kruiden en kaas. Of wil je meer weten over plantaardige voeding en je bewust worden van de nadelen van vlees eten voor het milieu en de gezondheid? Ga dan langs bij Stichting Even Geen Vlees.

Energie
Er zijn verschillende stands waar je meer te weten komt over hoe Nieuwegein energieneutraal wordt (Gemeente Energieneutraal 2040), hoe je zelf energie kan besparen en opwekken en wat duurzame initiatieven zijn. Maar kom jij zelf weleens energie tekort? Dan is misschien LEF iets voor jou. Daar zie je hét nieuwe eenpersoonsvervoersmiddel dat in Nederland bedacht, ontworpen en geproduceerd is.

Kinderen
Van het fietsen van je eigen fruitshake tot knutselen en het verspreiden van kinderzwerfboeken. Als jonge bezoeker hoef je je geen moment te vervelen op de Duurzaamheidsmarkt.

Lifestyle
Ben je bang dat duurzaam iets voor geitenwollensokken is? Welnee. Op de Duurzaamheidsmarkt vind je bijvoorbeeld Felicia’s Choice, waar je natuurlijke verzorgingsproducten vindt voor het hele gezin. Of producten om je afval te verminderen. Trashy Bags Ghana zorgt er op haar beurt voor dat je goed voor de dag komt met hun bijzondere, unieke boodschappentassen.

Vrijwilligerswerk
Ben je of heb je zelf een duurzaam initiatief of wil je er graag aan bijdragen? Het VrijwilligersHuis is aanwezig en beantwoordt al je vragen over vrijwilligerswerk. Er zijn verrassende dingen mogelijk, zoals kippenverzorger worden of groene evenementen helpen organiseren. Eén vrijwilliger kan een wereld van verschil maken!

Duurzaam naar je locatie
Kom vooral lekker duurzaam met de fiets! Kom je toch met de (elektrische?) auto en weet je niet waar het Natuurkwartier in het Stadspark is? Gebruik dan het adres ‘Parkhout 2 in Nieuwegein’ in je navigatiesysteem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren