Duurzaamheidsgesprek in de bieb

Woensdagavond 31 januari om 20.00 uur houden Samen Duurzaam Nieuwegein en bibliotheek De tweede verdieping in de bibliotheek een duurzaamheidsgesprek over deeleconomie. Tegenwoordig hoor je steeds meer over vormen van deeleconomie.

Een voorbeeld is Greenwheels waarbij je niet zelf meer een auto hebt, maar er pas één gebruikt als het jou uitkomt. Deeleconomie draagt bij aan een duurzame samenleving door vermindering van grondstoffengebruik en CO2 uitstoot. Maar wat is deeleconomie precies, wat betekent dat voor u en hoe kunt u daaraan deelnemen? Wat zijn naast de duurzame redenen de financiële voordelen om spullen te delen? Daar geeft het Duurzaamheidsgesprek antwoord op.

Jeannine van Bree (foto hieronder) is projectleider bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en initiator van verschillende initiatieven binnen de deeleconomie. Zij geeft een inleiding op de wereldwijde ontwikkelingen, met aansprekende voorbeelden en initiatieven dicht bij huis. Vertegenwoordigers van lokale deeleconomie-initiatieven gaan deze avond in gesprek met lokale politici en aanwezigen om te kijken welke mogelijkheden er in Nieuwegein zijn. De toegang is gratis. Aanmelden via e-mailadres: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Duurzaamheidsgesprek.’

Jeannine van Bree

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk