Duurzaamheid en Fairtrade-wandeling

Zaterdag 10 mei is het World Fairtrade Day. Samen Duurzaam Nieuwegein en de Stichting Fairtrade Nieuwegein organiseren die dag een wandeling langs duurzame ontwikkelingen in het centrum van Nieuwegein. Recycling van kleding, warmte-koudeopslag, groene daken en winkels met duurzame producten worden allemaal aangedaan tijdens de wandeling. Henk van der Honing van Samen Duurzaam Nieuwegein vertelt enthousiast over alle facetten van duurzaamheid in Nieuwegein. Met de vele goede voorbeelden wordt getoond dat duurzame ontwikkeling niet duur is en meer inhoudt dan energie en milieumaatregelen.

Bij deze Duurzaamheidswandeling op World Fairtrade Day wordt in het bijzonder gewezen op mogelijkheden voor het kopen van Fairtrade-producten. Eerlijke productie en handel zijn namelijk heel belangrijke onderdelen van duurzame ontwikkeling. Samen Duurzaam Nieuwegein en Stichting Fairtrade hopen u te ontmoeten op deze wandeling.

De start is om 10.00 uurbij Bagels & Beans, Markt 12 in het vernieuwde deel van City Plaza met een kopje Fairtrade koffie of thee. Rond 11.30 uur eindigt de wandeling op dezelfde locatie. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Dat kan bij Samen Duurzaam Nieuwegein (Henk van der Honing, tel. 06 11340062, e-mail vdhoningheida@planet.nl)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk