Duurzaam wonen: vijf tips

In ons mooie Nieuwegein wordt duurzaam wonen steeds belangrijker. We zijn natuurlijk samen op weg naar een energieneutrale stad! Je hoeft de wijken maar door te wandelen of je ziet meteen meerdere huizen met zonnepanelen. Duurzaam wonen is nu eenmaal goed voor het milieu, en daarnaast ook nog eens goed voor de portemonnee! Hoe ook jij duurzaam kunt wonen in Nieuwegein, lees je hier.

1. Wek je eigen energie op
met Nieuwegein als duurzame stad zijn er natuurlijk meer dan genoeg mogelijkheden om duurzaam te wonen. Er zijn dan ook verschillende energiemaatschappijen die je met liefde en plezier zonnepanelen aanbieden. Je kunt deze kopen, maar mocht je daar op dit moment geen budget voor hebben dan kun je ze in veel gevallen ook huren. Dan betaal je maandelijks netjes je huurbedrag, zorgen zij voor het onderhoud en betaal je de panelen in de loop der jaren steeds verder af. Daarnaast zijn er natuurlijk ook in Nieuwegein subsidies beschikbaar die het duurzaam wonen een stuk makkelijker maken: vooral op financieel gebied.

2. Stap over op LED verlichting
LED verlichting is op dit moment de meest duurzame vorm van verlichting. En het is natuurlijk een kleine moeite om wat lampen in huis te vervangen. LED verlichting is niet alleen een stuk beter voor het milieu; het scheelt je ook flink in de portemonnee. LED verlichting verbruikt namelijk minder energie, en dit zie je gegarandeerd terug op je energierekening. Het lampje is wellicht wat duurder in aanschaf, maar gaat vervolgens ook zeker zo’n dertig jaar mee!

3. Schaf een regenton aan
Baal je ook iedere keer van die hoge waterrekening? Schaf dan een regenton aan. Wonend in Nieuwegein is de kans natuurlijk groot dat je een tuintje, of in ieder geval een balkon hebt. Plaats hier een regenton om het regenwater op te vangen. Dit water kun je vervolgens gebruiken om in de zomer de plantjes water te geven of de auto te wassen. Wil je wat meer moeite doen, dan kun je zelfs een irrigatiesysteem aanleggen en is je water bijna gratis!

4. Werk met solar verlichting
Misschien niet zo handig in de wintermaanden maar zodra het zonnetje weer wat vaker tevoorschijn komt kan solar verlichting je flink in de kosten schelen. De zon laadt de (buiten) lampen op, en je kunt er vervolgens gewoon de hele avond van genieten.

5. Gebruik slimme systemen
Systemen zoals slimme verlichting maken het wonen en leven niet alleen een stuk makkelijker, maar ook een stuk duurzamer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk