Katern

Duurzaam op vakantie!

In de eerste maanden van het jaar maken we massaal onze vakantieplannen: wat wordt het dit jaar? Lekker chillen op de Antillen, waar het altijd goed weer is en de cocktails goed smaken? Of met het hele gezin met de auto naar een camping in Spanje of Kroatië? Of toch liever een fietsvakantie, of wildkamperen in Noorwegen? Mogelijkheden te over. Het is maar net waar je blij van wordt. En je portemonnee beslist natuurlijk ook mee. Maar steeds meer mensen kijken ook naar de impact op het milieu van hun vakantiekeuze.

energie-n

Milieu Centraal heeft een mooi thema gemaakt op hun website, met heel veel inspiratie en tips, bijvoorbeeld voor het reizen met een elektrische auto in de landen die jij wilt bezoeken. Ook vind je er geweldige ideeën voor milieuvriendelijke reizen en je kunt er zelf checken wat de milieu impact is van jouw vakantietrip. Wist je trouwens dat internationaal treinen weer helemaal hot is? Dus voor je boekt, surf even langs bij Milieu Centraal.

We houden het droog: kom naar de zaterdagmarkt voor energieadvies
Zaterdag 3 februari aanstaande trappen de vrijwilligers van Energie-N de Energiebakfiets naar de zaterdagmarkt in de binnenstad van Nieuwegein. Kom langs en stel alle vragen die je maar hebt over het verduurzamen van je woning. Gratis en voor niks. Zij staan er tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

Wij zijn energie-N
De vrijwilligers van stichting Energie-N helpen Nieuwegein op weg om een klimaat neutrale gemeente te worden. Dat doen wij door inwoners, beleidsmakers en andere betrokkenen objectief te infomeren over de mogelijkheden voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in de gemeente Nieuwegein, door middel van het besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk