Dutch Ride Out in Nieuwegein

Bewoners uit de wijde omtrek van de Mc Donalds aan de A.C. Verhoefweg werden getrakteerd op een heuse ‘Mega Ride Out’ van de Dutch Ride Out Club. Onder die noemer ontmoetten honderden motorrijders elkaar zondagmorgen op de parkeerplaats van de Mc Donalds Blokhoeve in Nieuwegein.

Op internet werd deze Mega Ride Out al aangekondigd, behalve het eindpunt. Die bleek dus in Nieuwegein te zijn. Meer dan 3000 motoren kwamen naar Nieuwegein via 18 verschillende opstaplocaties. De Meet Up was om 12.00 uur in Nieuwegein.

Veel inwoners vroegen zich af wat er gaande was. De A.C. Verhoefweg werd afgezet en de motorrijders gingen met elkaar de strijd aan voor het meeste geluid. Het verkeer werd door zogenaamde Marshals stilgezet en straten afgezet om veilig op de afgesproken locatie aan te komen. Aan het einde van de Meet Up stonden alle motoren op de parkeerplaats in Blokhoeve. De Ride Out begon precies om 13.00 uur.

Politie greep niet in
De politie greep niet in tijdens deze onaangekondigde illegale Mega Ride Out. Wel was er een politiehelikopter aanwezig die boven het gebied vloog en beelden maakte van de situatie. Ook de gemeente Nieuwegein acteerde niet op deze illegale bijeenkomst. Rond 14.00 uur werd het weer stil in Nieuwegein, toen begonnen de laatste motorrijders aan de Ride Out richting huis.

 

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk