Katern

Dump restbenzine leidt tot ontruiming woningen

Een blok woningen aan de Laarderschans in Fokkesteeg is zaterdagmiddag rond 17.00 uur ontruimd door de brandweer. Bewoners roken een benzinelucht uit de kruipruimte en doordat de woningen tegenover een benzinestation stonden nam de brandweer geen halve maatregel. Na onderzoek bleek er geen gevaar te zijn geweest.

Tegen het einde van de middag werd de lucht ontdekt door een van de bewoners. Die waarschuwde de brandweer en de andere bewoners in het rijtje huizen. De brandweer en de gemeente waren enkele uren bezig om de lucht in de kruipruimtes te verversen. Ook het riool, waar de lucht vandaan leek te komen, werd doorgespoeld. De bewoners van de huizen hoefden niet al die tijd buiten te wachten, wel kregen ze het advies om voorlopig de ramen open te houden. Onduidelijk is waar de lucht vandaan kwam, maar vermoed wordt dat iemand restbenzine in het riool geloosd heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren