Duiven dupe romantische bruiloft in Nieuwegein

De onnadenkendheid van een bruidspaar in Nieuwegein leidde de afgelopen week tot een ongelukkige situatie voor een koppeltje witte duiven. Tijdens de bruiloft op vrijdag 24 juni lieten de pasgetrouwden heel romantisch een paar witte duiven de lucht in vliegen. Maar toen de feestelijkheden waren afgelopen en alle gasten weer lekker thuis op de bank zaten, bleven er twee figuurtjes achter op een rand van het gemeentehuis… De duiven, die geen idee hadden waar ze nu naartoe moesten.

Het gebeurt vaker dat mensen tijdens een bruiloft witte duiven loslaten. Als de dieren goed getraind zijn, vliegen ze vervolgens netjes terug naar huis. De twee vogels in Nieuwegein hadden dat echter duidelijk nooit geleerd. Zo raakten zij gestrand in een onbekende omgeving, zonder zelfs maar te weten hoe ze zelf voedsel moesten zoeken.

De daaropvolgende week belden meerdere ongeruste medewerkers van de gemeente Nieuwegein naar de Dierenbescherming. De duiven bleven maar bij het gemeentehuis rondhangen en zagen er steeds slechter uit.

Helaas is het niet gemakkelijk vogels te vangen, vooral als je ze hierbij niet te veel stress wilt toebrengen. Op donderdag lukte het chauffeur Jeffrey gelukkig een van de duiven te pakken te krijgen. Dit dier werd ondergebracht bij de vogelopvang. Maar de tweede duif bleef maar ontkomen. De enige hulp die hem geven kon worden om in z’n eentje het weekend door te komen, was het plaatsen van voldoende voer.

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort: ‘We waren dan ook erg blij maandag een telefoontje te krijgen van een medewerker van de gemeente, dat het gelukt was de tweede duif te vangen. Onze ambulance heeft het dier opgehaald en naar de vogelopvang gebracht, waar het paartje inmiddels herenigd is. Weer samen in voor- en tegenspoed…’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk