Duikers vinden auto in het Merwedekanaal langs de Jutphasestraatweg

In het Merwedekanaal langs de Jutphasestraatweg ter hoogte van de Leusderschans in de wijk Fokkesteeg is in de nacht van dinsdag op woensdag 26 juli een voertuig gevonden. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een gedumpte auto. Er zaten geen personen in het voertuig, niemand raakte gewond.

Rond 00.45 uur rukten hulpdiensten massaal uit, na de melding van een wijkbewoner dat een voertuig het kanaal was ingereden. Duikers troffen het voertuig aan in het water. Ook de Lifeliner Helikopter werd ingeroepen maar kon, toen bleek dat niemand in het voertuig zat, heen worden gezonden. Ook de omgeving rond de auto werd doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen. Daarop keerden de hulpdiensten weer terug naar de kazerne.

De politie gaat er vanuit dat het voertuig gedumpt is. De Jutphasestraatweg was tijdens het incident volledig afgesloten voor al het verkeer, enkele stadsbussen moesten omrijden. De auto zal deze morgen geborgen worden door Rijkswaterstaat en overgebracht worden naar de politie voor onderzoek.

De plek waar de auto in het water werd gevonden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk