Duikeendtunnel toch weer open

Eerder deze maand heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om de Duikeendtunnel in de wijk Doorslag definitief af te sluiten. De voetgangerstunnel werd op 16 november 2011 door plaatsing van hekken al ‘tijdelijk’ afgesloten vanwege overlast van hangjongeren. In de raadsvergadering van woensdag 26 juni j.l. heeft de gemeenteraad besloten, naar aanleiding van een amendement van de VVD, om de tunnel weer open te stellen voor voetgangers.

De eerdere beslissing was de uitkomst van een gehouden enquête om de tunnel defintief af te sluiten en aan het verkeer te ontrekken. De gemeenteraad heeft hier vandaag dus anders over beslist. Met 19 stemmen voor en 11 tegen blijft de tunnel dus toch open ondanks de emotionele oproep van het college. De VVD roept burgemeester Backhuijs op komend jaar streng te handhaven bij de Duikeendtunnel.

In de afgelopen jaren kwamen er bij de gemeente vanuit de wijk Doorslag regelmatig klachten binnen met betrekking tot geluidsoverlast en zwerfafval rond de tunnel. Bewoners geven aan dat verschillende groepen jongeren hiervoor verantwoordelijk waren. De geluidsoverlast werd versterkt doordat de tunnel als een soort klankkast fungeerde.


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk