Dubbelfeest voor Stichting Fairtrade Nieuwegein

De Stichting Fairtrade Nieuwegein is het gelukt voor het 4e jaar op rij de titel Fairtrade Gemeente binnen te halen. Elk jaar is dit opnieuw een uitdaging omdat er sprake moet zijn van groei binnen het fairtrade aanbod binnen de gemeente. Elk jaar opnieuw moeten meer winkels, horeca, bedrijven, scholen en/of andere organisaties fairtrade producten aanbieden. Ook moet de Stichting ervoor zorgen dat ze bij allerlei activiteiten de fairtrade gedachte goed weet over het voetlicht weet te brengen. Dit is ook het afgelopen jaar weer gebeurd, en zelfs meer dan dat.

Het jury rapport is lovend over de activiteiten die de Stichting onderneemt en de inzet die ze bij andere weet te inspireren om meer met fairtrade te gaan doen. De jury, onder leiding van Jacobine Geel, roemt ook de voorbeeldfunctie die de Nieuwegeinse stichting voor andere werkgroepen Fairtrade in Nederland vervult en de bereidheid ervaringen en enthousiasme te delen met anderen. Zo hielp de Stichting onlangs nog de werkgroep in IJsselstein met het opzetten van hun Fairtrade Gemeente campagne en is ze op provinciaal niveau actief om voor de provincie Utrecht als eerste de titel Fairtrade Provincie binnen te halen.

Naast deze waardering voor het werk van de Stichting, werd voorzitter Annelies Heeres tweede bij de uitreiking van de Max Havelaar Award. Deze landelijke award werd uitgereikt tijdens het 25-jarige jubileum van Max Havelaar op 14 november. Uit een lijst met voordrachten was Annelies al één van de vijf genomineerden en met trots kan ze zich nu de nummer twee van Nederland noemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren