Druk weekend voor de schoonspringers van Zwemvereniging Aquarijn

Zaterdag 19 januari jl. werd in zwembad Merwestein de 2de wedstrijd van de 6-kamp georganiseerd door Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. In de E-groep (8/9 jarigen) was er een zilveren medaille voor Joy Daalhuizen. In de D-groep (10/11 jarigen) was er een zilveren medaille voor Jinte en een 5de plaats voor Roos de Boer.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er goud voor Samuel Quist. Lorine van Leeuwen werd 6de. Voor Metin Ardic was er een 5de plaats in de B+groep (14 jaar en ouder). In serie 5, met daarin de springers die al in het bezit zijn van het C-diploma, was er een gouden medaille voor Oona Abbema. Esther Poort behaalde de 6de plaats.

Al deze mooie resultaten hebben ertoe geleid dat Aquarijn de dagwinnaar werd met 36 punten. Na 2 wedstrijden staat Aquarijn 1ste in het klassement met 78 punten, gevolgd door SBC Breda met 58 punten en PSV Eindhoven met 48 punten.

Op zondag was er een gecombineerde wedstrijd voor de jongste jeugd en voor de masters. Bij de masters sprong Tanja van Hassel twee goede wedstrijden. Op de 1 meter werd ze 2de en op de 3 meter werd ze 1ste.

In de E-groep was er bij de jongens goud voor Finn Langelaan en zilver voor Thimotheus Mieth op de 1 meter. Bij de meisjes ging het goud naar Joy Daalhuizen. Het zilver was voor Minte Bos en het brons voor Yunah Hulkenberg.

De springers van de E-groep

In de D-groep was er goud bij de jongens op de 1 meter voor Sietze Houwer. Bij de meisjes wist Roos de Boer de gouden medaille te behalen. Het zilver was voor Anissa Deraz en Jinte behaalde brons. Op de 3 meter wist Jinte de gouden medaille te behalen.

In het totaal werden door de schoonspringers van Aquarijn dit wekend maar liefst 16 medailles gehaald. Prachtige resultaten! Over twee weken wordt in Eindhoven een groot internationaal toernooi gehouden. Aquarijn zal daar met acht springers vertegenwoordigd zijn.