Dromen startpunt levendige Galecopperzoom

Wat kan er allemaal gebeuren op de Galecopperzoom? Op 6 en 7 november was dat ter plekke te proeven en ervaren in de VIPbus. Van 9.00 uur tot 21.00 uur stapten bewoners en ondernemers binnen met prille ideeën en vergevorderde plannen. Een ding hebben de initiatieven gemeen: de droom staat centraal.

Ruim 20 ondernemende dromen werden gedeeld in de VIPbus. Van een innovatieve horecagelegenheid voor gezinnen uit Galecop en de zakenlui uit Papendorp, tot ruimte voor oud-hollandse veerassen die passen bij de historie en de ziel van de Galecopperzoom weer hun plek vinden op de Galecopperzoom. Dat dieren populair zijn, blijkt ook uit initiatieven voor een paardenopvang en een hondenspeeltuin. Maar ook aan de vrije tijd is gedacht: wie weet kun je volgend jaar met de hele familie gaan golfen op de Galecopperzoom.

Vooral de belangstelling van ondernemers die kansen zien voor zonne-energie is groot. Als het aan
hen ligt, wekken de bewoners van Galecop straks zelf een groot deel van hun energie op met een
zonnepark op de zoom. Bewoners kunnen een zonnepaneel adopteren en naast de groene voordelen ook het voordeel in hun portemonnee gaan voelen. De ondernemers willen dit combineren met een informatie- en belevingscentrum voor duurzame energie of met buurtinitiatieven die in de bus werden aangedragen door bewoners.

Op 12 december krijgen de ondernemers en ondernemende bewoners de kans om hun droom te delen met een jury. Deze jury toetst of het plan voldoet aan uitgangspunten van ondernemerschap,
creativiteit, maatschappelijke meerwaarde en duurzaamheid. Bewoners van Galecop zijn van harte
welkom om hierbij aanwezig te zijn en om mee te doen. Het idee is dat in het voorjaar van 2014 de
eerste initiatieven zichtbaar worden op de Galecopperzoom.

Het Energielab Galecopperzoom wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Nieuwegein en Kamer van Koophandel Midden-Nederland. De VIPbus is als onafhankelijke partij verantwoordelijk voor de vormgeving/uitvoering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren