‘Drive Thru Christmas Blessing’ bij De Voorhof

Op donderdagmiddag 24 december organiseren Debbie Sieders en Marjon Hoegée van ‘Cross Culture Nieuwegein’ een heuse ‘Drive Thru Christmas Blessing’ bij De Voorhof aan de Wiersdijk 8 in Nieuwegein. Geïnteresseerden die voor Kerstavond in gebed willen gaan kunnen daar geheel Coronaproof terecht van 15.00 uur tot 17.30 uur.

Theo Vreugdenhil: ‘Een lockdown, en dat tijdens Kerst. Een tijd waarin je elkaar juist op wil zoeken. Donkere dagen waar je verlangt naar Licht, Hoop en Ontmoeting. Dat kan je niet zomaar een jaar over slaan. Daar is Kerst veel te mooi voor. Daarom komt Cross Culture Nieuwegein met een volledig Coronaproof Kerst concept: een Drive Thru Kerst Zegen! Iedereen is welkom, met de auto, fiets of lopend. Je hoort en ziet iets van Kerst en krijgt een zegen (goede woorden van God) en een presentje. Of misschien wil je wel even wat kwijt, of heb je een vraag. Voel je vrij. Geen teststraat, maar een Kerst-straat.’

Ontstaan van Cross Culture Nieuwegein
In december 2011 werd de eerste ontmoeting georganiseerd tussen gemeenteleden uit Hervormd Vreeswijk (PKN) en allochtone christenen uit het netwerk van gemeenteleden. Al snel bleek deze ontmoeting (Cross Culture Meeting) in een behoefte te voorzien. Het eerste jaar kwamen de leden  eens per zes weken bij elkaar, dat werd eens per maand en sinds februari 2014 twee keer per maand. Vanaf november 2017 komen de leden elke week samen.

Het is inmiddels een bont gezelschap aan christenen en ‘zoekers’ afkomstig uit vele landen (er zijn al meer dan 30 landen van herkomst genoteerd), met op dit moment een ‘vaste kern’ van zo’n 50 volwassenen en 10 kinderen.

In Nieuwegein is ongeveer 25% van de inwoners van allochtone afkomst. Velen daarvan zijn van huis uit christen. De praktijk leert dat deze mensen met hun komst naar Nederland vaak geen aansluiting vinden bij de Nederlandse kerken, maar wel behoefte hebben aan een kerk. Voor hen is Cross Cultural Nieuwegein een prachtige plek om in dit nieuwe land een geestelijk thuis te kunnen vinden en geholpen te worden om zich in Nederland thuis te voelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren