Drie redenen om extra aandacht te besteden aan bedrijfsverlichting

Licht is van essentieel belang in iedere situatie. We gebruiken het dagelijks. Om onze weg te vinden in huis, om iets beter te kunnen lezen en om sfeer te creëren. Ook in het bedrijfsleven speelt de juiste verlichting een belangrijke rol. Het is een belangrijk hulpmiddel om alle facetten binnen het bedrijf goed te laten verlopen. Maar hoe belangrijk is licht nu eigenlijk écht binnen het bedrijfsleven? En waarom zouden we hier eigenlijk meer aandacht aan moeten besteden? We zetten drie redenen op een rijtje.

1. Retail verlichting draagt bij aan hogere verkoopcijfers
Met name in de retail kan verlichting enorm bijdragen aan de verkoopcijfers. Fysieke winkels moeten tegenwoordig enorm concurreren met webwinkels. Om die ongelijke strijd aan te gaan, is het van belang dat de fysieke winkel er veel aantrekkelijker uitziet. Hierbij speelt flexibele verlichting zoals een spanningsrail een belangrijke rol. Hierbij kun je de verlichting geheel naar wens afstellen. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om spullen in de vitrines uit te lichten of de kleedhokjes extra licht te geven. Met behulp van de juiste retail verlichting trek je meer klanten aan en neemt de groei binnen jouw bedrijf toe.

2. Kosten besparen
De afgelopen jaren zijn niet gemakkelijk geweest binnen het bedrijfsleven. Het ene bedrijf is harder geraakt dan het andere, maar we hebben het allemaal gevoeld. Nu de pandemie net een beetje achter ons ligt, hebben we echter alweer te dealen met het volgende probleem in Europa: de torenhoge inflatie. Nederland behoort tot één van de landen met de hoogste inflatiecijfers binnen Europa. Met name woningprijzen, benzineprijzen en prijzen voor gas en elektriciteit rijzen de pan uit.

Als bedrijf is het natuurlijk heel belangrijk om kosten te drukken. Hoe hoger de kosten, hoe lager de winst. Bovendien betekent hogere kosten ook dat de prijzen van je producten of diensten uiteindelijk omhoog zullen moeten om nog voldoende winst te kunnen maken. Hierdoor neemt wellicht ook je goede concurrentiepositie af. Voor de groei van het bedrijf is het dan ook erg belangrijk dat er zo zuinig mogelijk wordt gewerkt. Kosten besparen kan op verschillende manieren. De juiste bedrijfsverlichting kan hier zeker bij helpen. Met led panelen bespaar je bijvoorbeeld eenvoudig meer energie dan met conventionele verlichting. Bovendien beschik je ook nog eens over een veel langere levensduur. Door de overstap naar led te maken, kun je eenvoudig tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen.

3. Persoonlijke lichtervaring
Een bedrijf kiest er vaak voor om een bepaalde uitstraling te hebben. De juiste verlichting kan goed helpen bij het overbrengen van een bepaalde sfeer of gevoel. Is het doel om een warme, gezellige sfeer over te brengen? Kies dan voor extra warm witte verlichting. Of is het voor jouw bedrijf juist belangrijk om de werkefficiëntie te verbeteren? Kies dan voor warm witte of natuurlijk witte verlichting.

Ook de keuze van de armaturen kunnen helpen bij uitdragen van een bepaalde sfeer. Een spanningsrail met railverlichting heeft een luxueuze uitstraling, terwijl LED panelen juist een zakelijker en formelere uitstraling hebben.

Advies over verlichting
Het bepalen van de juiste verlichting voor jouw project blijft een specialistisch vak. Een bedrijf dat daar uitstekend bij kan ondersteunen is bedrijfsverlichting.nl. Dit adviesbureau maakt niet alleen gratis het lichtplan, maar levert ook de geadviseerde LED verlichting. Hierdoor weet je zeker dat jouw project optimaal wordt verlicht!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk