Drie Nieuwegeinse meisjes krijgen straf

Drie meisjes van 14, 16 en 17 jaar uit Nieuwegein zijn dinsdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot voorwaardelijke jeugddetentie en werkstraffen tot 80 uur. De rechtbank achtte bewezen dat het drietal een bejaarde vrouw in haar woning in Utrecht heeft beroofd van geld en een sieraad.

De meisjes kwamen in mei dit jaar met een smoes de woning van het destijds 88-jarige slachtoffer binnen. Twee van hen vertelden dat ze voor school een werkstuk moesten maken over de Tweede Wereldoorlog en vroegen of ze haar daarover mochten interviewen. Toen de vrouw daarmee instemde en ze haar woning binnen mochten komen, lieten ze de deur open staan. Het derde meisje kon zo ongezien naar binnen gaan en geld en een medaillon wegnemen.

Kort na het ‘interview’ merkte de vrouw dat er spullen gestolen waren. Ze wist twee meisjes – na het afdalen van acht trappen – aan te houden in de hal van haar flatgebouw. Daarbij kreeg ze een duw van één van de meisjes, waarna een getuige haar te hulp schoot. Het derde meisje werd snel aangehouden door een ander getuige.

De rechtbank noemde de brutale diefstal een kwalijk feit en stelde vast dat misbruik is gemaakt van het vertrouwen van het slachtoffer en dat haar privacy op grove wijze geschonden is.

Het 14-jarige meisje kreeg twee weken voorwaardelijke jeugddetentie en een werkstraf van 60 uur opgelegd. Het 16-jarige meisje kreeg 4 weken voorwaardelijke jeugddetentie en 80 uur werkstraf. Het 17-jarige meisje kreeg eveneens 80 uur werkstraf, in combinatie met twee weken voorwaardelijke jeugddetentie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk