Katern

Drie Nieuwegeiners ontvingen vandaag een Koninklijke Onderscheiding

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen hebben donderdagmorgen 26 april jl. drie inwoners van Nieuwegein een Koninklijk Lintje ontvangen. Dit jaar gebeurde de uitreiking op een andere manier dan normaal. Waar voorheen de gelukkigen gelokt werden naar het Stadshuis, kwam nu de burgemeester onverwacht bij hen thuis op de koffie. De burgemeester ging op bezoek bij de heer F.J. P. Evers en mevrouw A.M.J. van der Post. Zij werden beide ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau.’ Een videoverslag van de uitreiking aan Frans Evers ziet u hierboven.

Zaterdag 21 april jl. ontving één van de drie Nieuwegeiners al zijn lintje. Dit was de heer A.P. van Beek. Hij werd ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau.’ Van Beek ontving zijn Koninklijke Onderscheiding tijdens de districtsvergadering van de KNV EHBO.

Over de heer A.P. van Beek
De heer A.P. van Beek is al sinds 1969 vrijwilliger bij de afdeling Vreeswijk van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Van 1978 tot 1990 was hij daarnaast voorzitter. Ook is hij ruim twintig jaar lang districtsbestuurder geweest van deze vereniging en ruim tien jaar lid van de Verenigingsraad. Hij was in deze functie medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid. Ook controleerde hij de werkzaamheden van het bestuur. Naast deze activiteiten was de heer Van Beek voor de vereniging ook nog vertegenwoordiger van de Landelijke Organisatie Ter Uitbeelding van Slachtoffers (LOTUS). Daarnaast was hij elf jaar lang secretaris van – en vrijwilliger bij het herenkoor Sint Caecilia in Nieuwegein en was hij vrijwilliger bij de Heilige Drie-eenheid parochie van Vreeswijk. Hij verkocht onder meer kerstbomen ten bate van de restauratie van de Barbarakerk in Vreeswijk. Hij besteedde en besteedt dus vele uren aan al zijn vrijwilligerswerk voor de samenleving.

De heer van Beek met zijn lintje

Over de heer F.J.P. Evers
In 1966 begonnen als jeugdleider en in het jeugdbestuur van voetbalvereniging Celeritudo in Utrecht en even later on de sponsorcommissie van de voetbalclub. Daarna werd hij bestuurslid en vrijwilliger bij Tennisvereniging U.L.T.C. Brisk. Als lid van de jeugdcommissie organiseerde hij vele toernooien en andere activiteiten voor de jeugd. Ook was hij betrokken bij de opzet van de barcommissie. Daarnaast is hij vrijwilliger geweest bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Hij was daarbij aanspreekpunt voor tennisclubs in de regio bij de organisatie van toernooien. Ook leidde hij nieuwe scheidsrechters op. Maar de heer Evers was ook betrokken bij het tennis in Nieuwegein. Jarenlang was hij vrijwilliger bij Tennisvereniging Rijnhuyse. Hij was er wedstrijdleider en hij maakte deel uit van de open toernooicommissie. Sinds 2010 is de heer Evers vrijwilliger bij voetbalclub FC Utrecht, waar hij verslag doet van de wedstrijden voor blinden en slechtzienden. Maar hij is ook actief buiten de sport/ Zo is hij vrijwilliger geweest bij de Liberaal Joodse Gemeente in Utrecht (waar hij de administratie deed) en bij radio RTV9 waarvoor hij verslag deed van politieke café’s, sportgala’s en sportwedstrijden. Momenteel is de heer Evers verslaggever voor De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl).

De heer Frans Evers met links van hem de burgemeester en rechts zijn vrouw Ank Evers

Over mevrouw A.M.J. van der Post
Mevrouw Van der Post is vrijwilliger bij de Kruidentuin Nieuwegein. Al vele jaren is zij de drijvende kracht achter het beheer en het onderhoud. Dankzij haar ziet de Kruidentuin (voor velen een rustgevende plek) er altijd verzorgd uit en kan hij het hele jaar door worden bezocht. De tuin trekt niet alleen belangstellenden voor insecten en planten maar ook passanten, scholieren, mensen van de dagopvang en fotografen. Mevrouw Van der Post zorgt ervoor dat de tuin dagelijks op tijd wordt geopend en gesloten. Ze zet zich ook met veel enthousiasme in voor het werven van vrijwilligers, het ontvangen van gasten, het aanschaffen van materialen, het onderhouden van contacten enzovoorts. Ze verstaat de kunst om vrijwilligers te enthousiasmeren en te motiveren. Mevrouw Van der Post zet zich in voor het uitstippen van het beleid en toekomst van de Kruidentuin. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Fort WKU in Tull en ’t Waal, een onderdeel van Stichting Reinaerde (een dagbestedingsinstelling voor mensen met een beperking). Ze is zowel vrijwilliger bij de Horecagroep als bij de dagbesteding. Ook organiseert ze kinderactiviteiten en de jaarlijkse feestdag. Tot slot is vermeldenswaardig dat zij bij de verbouwing van het fort een actieve rol heeft gespeeld.

Mevrouw van der Post met haar onderscheiding

One thought on “Drie Nieuwegeiners ontvingen vandaag een Koninklijke Onderscheiding

  1. Michael Simonse

    Gefeliciteerd allemaal, mij Collega Frans Evers van Pen.nl ook Proficiat 🙂

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren