Drie Nieuwegeiners ontvangen de Anna van Rijnpenning

Sjaak Slokkers, Hans van Aarnhem en Cor Pouw ontvingen op 26 augustus de Anna van Rijnpenning uit handen van burgemeester Marijke van Beukering. Zij ontvingen deze penning vanwege hun grote inzet voor de Nieuwegeinse samenleving.

Anna van Rijnpennig
Foto: Fototeam KenM

Burgemeester Marijke van Beukering: “Nieuwegein mag trots zijn op zo’n rijk verenigingsleven. Dat is alleen mogelijk als er voldoende vrijwilligers zijn. Het is dan ook bewonderenswaardig dat sommige bewoners zich 20 tot 50 jaar inzetten voor een vereniging. Daarom ben ik blij dat ik vandaag drie actieve vrijwilligers een penning heb mogen uitreiken als eerbetoon namens de stad.”

Anna van Rijnpenning
De Anna van Rijnpenning is voor personen die zich vrijwillig, op een bijzondere manier en voor langere tijd hebben ingezet voor Nieuwegein. Deze penningen zijn aangevraagd door Stichting Activiteitengroep Vreeswijk. Deze stichting organiseert jaarlijks diverse evenementen in Nieuwegein-Vreeswijk, zoals de viering van Koningsdag, de Authentieke dag met Oldtimertocht, de Intocht van de Sint en Vreeswijk bij Kaarslicht en de Kerstmarkt. Lees hier een mooi verhaal over Anna van Rijn.

Sjaak Slokkers: vijftig jaar toewijding aan verenigingsleven
Als geboren en getogen Vreeswijker zet Sjaak Slokkers zich al bijna vijftig jaar in als bestuurslid en penningmeester van verschillende verenigingen en stichtingen in Vreeswijk, waaronder Stichting Activiteitengroep Vreeswijk. Als herenkapper is hij één van de ondernemers in Vreeswijk en ook altijd bestuurslid en penningmeester geweest van de opeenvolgende ondernemersverenigingen.

Als penningmeester heeft Sjaak de verschillende rekeningen altijd zorgvuldig beheerd en geadministreerd. Sjaak is met zijn rustige manier van doen en humoristische kijk op situaties een gewaardeerd lid van het bestuur. Hij strijkt geregeld plooien glad die kunnen ontstaan in de afstemming tussen mensen die samenwerken. Sjaak relativeert en brengt mensen weer samen. Met dit alles draagt Sjaak in belangrijke mate bij aan een prettig vrijwilligers klimaat in Vreeswijk.

Hans van Aarnhem: een drijvende kracht als organisator
Hans van Aarnhem heeft de penning ontvangen niet alleen vanwege zijn inzet als bestuurslid de Stichting Activiteitengroep Vreeswijk, maar ook voor zijn rol als bestuurslid technische zaken voetbalvereniging VSV Vreeswijk en als lid van de tuingroep en koster in de Barbarakerk.

Hans van Aarnhem was als bestuurslid verantwoordelijk voor vergunningen en het opstellen van veiligheidsplannen en verkeersmaatregelen bij de evenementen in Vreeswijk. Ook VSV kent Hans als een enthousiaste en onvermoeibare regelaar en organisator. Met als onbetwist hoogtepunt zijn sterke betrokkenheid bij de jaarlijkse organisatie van het internationaal jeugdtoernooi.

Cor Pouw: onvermoeibare organisator van markten en fondsenwerver
Cor Pouw is vanaf 2006 vrijwilliger bij de evenementen in Vreeswijk. Als bestuurslid van de inmiddels opgeheven Oranjevereniging en als bestuurslid bij de Stichting Activiteitengroep Vreeswijk.

Zijn passie is het organiseren van markten en daar zet hij zich volledig voor in. Markten worden door hem nauwkeurig gepland en opgezet en op de marktdag treedt hij op als marktmeester. Met zijn organisatietalent voor markten en fondsenwerving en zijn nauwgezette planning, coördinatie is hij van onschatbare waarde voor evenementen in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk