Drie iPhones tegelijk pinnen bij MediaMarkt nekt vrouw: celstraf en 5.000 euro terugbetalen

Een 19-jarige vrouw is veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan één voorwaardelijk, vanwege een reeks betalingen met een gestolen pinpas.

Een oplettende beveiliger van de MediaMarkt in Nieuwegein betrapte de verdachte. Hij vertrouwde het niet dat ze drie iPhones tegelijk afrekenende. Al snel bleek dat de pas die ze gebruikte van een 93-jarige vrouw was. Zij miste hem sinds een bezoek aan de supermarkt diezelfde dag. Uit onderzoek bleek dat de pas al voor diverse pintransacties en geldopnames was gebruikt. In totaal was er ruim vijfduizend euro weg. De 19-jarige vrouw moet dit bedrag ook terugbetalen aan het slachtoffer.

Het OM had vier maanden gevangenisstraf geëist. De politierechter kwam tot een iets lagere straf met één maand cel voorwaardelijk. Diefstal van de pas kon namelijk niet worden bewezen. De vrouw is daarom veroordeeld voor verduistering en de betalingen. Daarnaast krijgt ze straf voor diefstal van een kinderwagen uit een winkel in Tilburg. De verdachte zit sinds haar aanhouding vast. De gevangenisstraf van drie maanden gaat daarom direct in. De duur van het voorarrest wordt hier vanaf getrokken.

De politie Nieuwegein heeft de oplettende beveiliger van de MediaMarkt deze week al uitgebreid bedankt, onder meer via Facebook.

De beveiliger die de vrouw in de smiezen had

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren