Katern

Drie extra aangiftes in zaak Gerard T.

In het onderzoek naar Gerard T. neemt het Openbaar Ministerie (OM) drie extra aangiftes mee die mogelijk aan de Utrechtse serieverkrachter uit Nieuwegein te koppelen zijn. Dat bleek maandagochtend tijdens een voorbereidende zitting op de rechtbank in Utrecht. Gerard T. was niet aanwezig tijdens de zitting.

Het aantal zaken dat de serieverkrachter volgens het OM mogelijk op zijn geweten heeft, komt daarmee op twintig. Tot nu toe sprak justitie altijd van zes verkrachtingen en elf pogingen, die hij pleegde in 1995, 1996 en 2001. De drie extra aangiftes waren altijd al bekend bij het OM. Ze werden tot nu toe niet naar buiten gebracht, omdat minder zeker is dat ze verband houden met de serieverkrachter.

Tijdens de zitting werd verder duidelijk dat het OM op 13 april met de definitieve tenlastelegging tegen de Gerard T. verwacht te komen. Tot nu toe heeft het OM bewijs dat hij drie verkrachtingen daadwerkelijk heeft gepleegd. Die zaken zijn zo goed als rond, meldde de officier van justitie maandag.

Op 28 mei wil de rechtbank een nieuwe regiezitting houden om de planning en de overige onderzoekswensen van het OM en de verdediging door te nemen. Op 18 augustus volgt weer een voorbereidende zitting over de stand van zaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren