Drie dingen waar je over een jaar jezelf dankbaar voor bent

Het is menseigen om zaken meteen en snel te willen. Of het nu gaat om een nieuwe woning, het vinden van een partner of het krijgen van kinderen. Het liefst willen we dat alles in een vingerknip is geregeld. Helaas is de realiteit anders. De beste dingen duren een tijdje voordat het resultaat zichtbaar wordt. Het begin is vaak het meest lastig, maar éénmaal de stap gezet gaat het na verloop van tijd resultaat opleveren. Met welke zaken jij vandaag nog kunt starten zodat je jezelf over een jaar dankbaar bent? 3 tips die ons hebben geholpen!

1. Investeer meer
Aan het einde van je salaris altijd een beetje maand over? Vanaf nu niet meer! Probeer eens een maand goed op je uitgavepatroon te letten, en investeer het overgebleven geld. Dit hoeft niet meteen om grootse bedragen te gaan, maar begin gewoon klein. Zodra jij een leuk bedragje hebt, laat dit dan niet op je spaarrekening staan maar investeer dit in bijvoorbeeld crypto. Dat deze koers over de lange termijn gaat stijgen is bijna wel een zekerheid vandaag de dag. Over een jaar zul je jezelf dankbaar zijn dat je de stap hebt gezet en over 10 jaar al helemaal! Kies wel voor een goed platform zoals bitindex prime.

2. Zet het op een lopen
Veel mensen nemen zich voor drie keer per week naar de sportschool te gaan of nog extremer; een marathon te lopen. Soms lukt het, soms lukt het niet. Maar wat we wel vaak zien is dat het een kwestie van pieken en dalen wordt. Laat je niet in deze valkuil lokken, maar ga voor consistentie. Ga vanaf nu íedere dag minstens een half uur stevig doorwandelen. Luister ondertussen een podcast of neem je collega mee. Door dit vanaf nu iedere dag te doen, scheelt je dit op de lange termijn zomaar een aantal kilo. Mits je het volgende punt óók serieus neemt.

3. Mag het een onsje minder zijn
Net als het rennen van marathons zijn wij ook geen voorstanders van crashdiëten. Simpelweg om dezelfde reden; pieken en dalen. Daarom is het slimmer om kleine veranderingen in je eetpatroon aan te brengen. Wat de makkelijkste is? Door eten wat je momenteel ‘mwoah’ vindt te veranderen in slanke varianten of zelfs helemaal weg te laten, maak je al kleine stapjes naar een onsje minder. Niet wereldschokkend en iets wat je binnen de kortste keren op de weegschaal ziet. Maar wel iets wat over een jaar zichtbaar is.

Wees dus vooral niet te streng voor jezelf, en trap niet in de valkuil dat je alles snel wilt doen. Trek voor veranderingen een jaar uit, hiermee zijn de aanpassingen houdbaar én zorg je voor blijvend resultaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk