Drie bedreven keramisten exposeren in Museum Warsenhoeck

Van zondag 19 december tot zondag 27 februari 2022 kunt u volop genieten van keramiek in Museum Warsenhoeck. Maar liefst drie bedreven kunstenaars zullen dan hun werk laten zien en vol passie vertellen over wat hen zo bedreven maakt. Pien Mandersloot, Meriam Schinkel en Mirjam Kemp zullen geregeld aanwezig zijn om te vertellen over hun kunstwerken. Kijk voor de openingstijden van Museum Warsenhoeck op de website vsn het museum aan de Geinoord 11 in Nieuwegein.

Pien Mandersloot
“Al jaren in de ban van klei” betekent voor mij dat ik al in een vroeg stadium met klei aan het werk ben gegaan. Eerst voor mijzelf “aan de keukentafel”, daarna middels diverse cursussen en tot slot heb ik aan de SBB in Gouda de 4 jaar de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken gevolgd.”

“In de loop van de tijd heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door het combineren van handvormen en draaien. Ik laat mij inspireren door de natuur.”

Meriam Schinkel
“Mijn werk is een samenspel van kleur en vorm. U vindt dit terug in het draaiwerk en in de met de hand opgebouwde werken. Het draaiwerk is meestal gebruikersgoed zoals kommen borden en schalen. Deze draai ik het liefst in porselein. Het grotere draaiwerk gebruik ik steengoed klei! Het draaien maakt mijn hoofd leeg en ik word er lekker rustig van. Het gedraaide steengoed wordt geglazuurd en voorzien van uitgeknipte vormen van zowel gekochte als zelf gemaakte transfers.”

“Mijn hand geboetseerde beelden worden realistisch weergegeven en knipogen vaak naar de
fantasie! Werken met klei is voor mij een dagelijkse bezigheid.”

Mirjam Kemp
“Ik ben al heel wat jaartjes met klei bezig, en heb in vanaf 2009 een 3-jarige opleiding in Gouda bij de Nederlandse Vereniging Keramiek gevolgd en succesvol afgerond. Maar nog steeds verbreed ik mijn kennis door het bezoeken van tentoonstellingen en het volgen van workshops. Afgelopen jaren volgde ik workshops in Frankrijk. Elke keer ontdekt ik weer hoe fijn het is om te voelen hoe mijn handen vorm geven aan klei.”

“Ik geeft ook les, het doorgeven van ervaringen en kennis is bijna net zo leuk als het zelf maken van een werkstuk.”

Een werk van Mirjam Kemp

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk