Drie aanhoudingen voor poging diefstal

In de nacht van zondag 11 op maandag 12 augustus zijn drie mannen aangehouden voor poging diefstal. Eén van hen werd aangehouden met behulp van de inzet van een politiehond. Rond 02.25 uur kreeg de politie de melding dat er breekgeluiden en glasgerinkel waren gehoord bij een bedrijf aan de Drenthehaven. Agenten troffen een auto met een ingeslagen ruit aan. Ook zagen zij dat geprobeerd was de velgen van de auto te stelen. Ze gingen op zoek naar de verdachten.

In de omgeving zagen agenten een man lopen, die erg bezweet was. Ook had hij vuile plekken op zijn kleding zitten, vermoedelijk afkomstig van struiken. Ze controleerden hem en hielden de 22-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van poging diefstal.

De agenten hoorden geluiden uit bosjes komen en gingen met politiehond Yari het terrein op, op zoek naar de verdachten. De hond vond een man achter een busje. Ondanks waarschuwingen van de agent ging de man ervandoor, waarna Yari de man in zijn arm beet. De man begon de hond te slaan. Agenten hielden hem vervolgens met gepast geweld aan. De 22-jarige man uit Amsterdam is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen.

Agenten zagen in de omgeving een auto staan, waarvan de ramen beslagen waren. Eén van de ramen stond open. Ook was de motor van de auto nog warm. Dit vonden zij verdacht. Ze besloten de auto te onderzoeken. In de kofferbak troffen zij de derde verdachte, een 23-jarige man uit Amsterdam, aan. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk