Katern

‘Drempel van Monrooij’ in allerijl weggehaald na klacht

De gemeente Nieuwegein heeft maandagmiddag 3 juli jl. in allerijl een pas aangelegde verkeersdrempel op de Buxtehudelaan verwijderd. Deze drempel was onlangs geplaatst nadat de Buxtehudelaan opnieuw is geasfalteerd. Buurtbewoner Bob de Winter maakte de gemeente attent op de abnormale hoogte van de drempel. Automobilisten die over de drempel reden beschadigde de onderkant van hun auto.

Bob de Winter op Facebook: ‘Bij een normale personenauto raakt de drempel bij de laagst mogelijke snelheid nog de onderzijde (kijk en luister naar de video). Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Zou het niet een veel beter idee zijn om hier andere maatregelen te nemen, zoals een fraaie, natuurlijke wegversmalling? En zijn er überhaupt wel écht maatregelen nodig om de snelheid lager te krijgen op deze weg? Zijn er zoveel (bijna-)ongevallen gebeurd, dat alle buurtbewoners (die er eigenlijk juist profijt van zouden moeten hebben) vanaf nu elk seizoen nieuwe schokdempers en uitlaten mogen investeren?’

Het is niet voor het eerst dat de gemeente Nieuwegein de fout in gaat met de aanleg van verkeersdrempels. Deze drempels, gekscherend de ‘Drempels van Monrooij’ genoemd, naar de toenmalige verkeers-wethouder Martin Monrooij (2003) koste de gemeente Nieuwegein eerder al een miljoen euro om de verkeerssituatie te herstellen van zijn voorganger na veel klachten over de aangelegde verkeersdrempels en onduidelijke voorrangsregels (2003).

Ook de brandweer kwam toen in het nieuws. Zij hadden problemen met de nieuwe drempels op de Batauweg. Ze werden er kotsmisselijk van. Om die reden rustte het korps toen alle brandweerauto’s uit met kotszakjes. Het leverde een ludieke foto op in De Telegraaf van drie spugende brandweerlieden. Toenmalig verkeers-wethouder Monrooij was niet gediend van deze publiciteitsstunt. Dit leverde de brandweer toen een reprimande op.

De gemeente zal binnenkort de verkeersdrempel op de Buxtehudelaan opnieuw aanleggen. Hoeveel dit extra gaat kosten is niet bekend. Voor een ieder die schade heeft aan zijn voertuig, kan hiervoor een aanspakelijkstelling indienen bij de gemeente Nieuwegein.

De drempel is weggehaald

2 thoughts on “‘Drempel van Monrooij’ in allerijl weggehaald na klacht

  1. Joop

    Ach ja, smijten met geld is toch heel gewoon

  2. van de Scheur.

    Dergerlijke drempels moeten worden gerealiseerd, op de Sluyterslaan/Richterslaan en Hildeknopstraat.
    De verkeers intensiteit is extreem hoog en de snelheid navenant.

    Over CO 2 / fijnstof gesproken, het millieu wordt met voeten getreden en het college zit te slapen of bespreekt nutteloze zaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren