Drakenbootraces tijdens Maritiem Nieuwegein

Van 5 t/m 8 september 2013 vindt in Nieuwegein voor de tweede keer het evenement Maritiem Nieuwegein plaats. Op zondagmiddag 8 september vanaf 13 uur wordt in Nieuwegein voor het eerst een drakenbootracefestival georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op het Merwedekanaal aan de Herenstraat te Jutphaas, t.o. Kasteel Rijnhuizen. Het festival wordt georganiseerd door Maritiem Nieuwegein in samenwerking met Dragon Events uit Alkmaar.

Naast steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zal ook Nieuwegein, stad aan het water, zich gaan mengen in de strijd der draken. Drakenbootraces worden al ruim 3000 jaar gevaren in Zuidoost-Azië en zijn tien jaar geleden in Europa geïntroduceerd. De organisatie mikt niet alleen op bedrijventeams maar ook (sport)verenigingen en wijk- of straatteams kunnen meedingen naar de wisseltrofee. Er zijn twee soorten teams. Een klein team, acht peddelaars en een drummer, en een groot team, 16 peddelaars en een drummer.

De kosten voor een klein team zijn € 225,- voor een groot team € 325,- Wees er snel bij, maximaal 24 teams kunnen zich inschrijven. Inmiddels hebben 5 teams zich al aangemeld. Voor aanvang van de wedstrijd krijgen de teams instructies en kunnen zij oefenen met de boten. Ervaring in drakenbootraces is niet noodzakelijk. De race zal plaatsvinden op een 200 meter baan, deelnemers dienen wel te beschikken over een zwemdiploma. Meer informatie of inschrijven kan info@maritiemnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren