Draaiorgel geeft herstart activiteiten aan tijdens NL-Doet in Vreeswijk

Dit jaar grijpt het Dorpshuis Fort Vreeswijk NL-DOET aan om een vrolijke verbinding te maken tussen het Dorpshuis en de wijkbewoners. Ze hebben zin in een vrolijke herstart van activiteiten en geven op ludieke wijze een aanzet voor Samen-is-Beter. Tussen 13.00 uur en 16.30 uur trekken vrijwilligers van het Dorpshuis met vrolijke muziek door de wijk. Op verschillende plaatsen in de wijk laat een draaiorgel haar vrolijke klanken horen.

‘Eerdere jaren richtten zij zich op het verbeteren van het Dorpshuis als gebouw en haar directe omgeving in de vorm van schoonmaken en klussen. Maar nu is het eerst tijd voor vrolijkheid en ontmoeting. Op 12 maart gaan we de wijk in onder het motto: Vreeswijk Vrolijk en Opgeruimd!’ aldus Monique de Beer van het Dorpshuis. ‘Ze hebben koffie, thee en vers gebakken wafels bij zich om uit te delen. Er worden visitekaartjes van het Dorpshuis uitgereikt en hier en daar wordt een praatje gemaakt.’

De vrijwilligers gaan in gesprek met wijkbewoners om te vragen of bewoners het Dorpshuis kennen en of ze in hun straat mensen weten voor wie het extra leuk zou zijn om gebruik te maken van het Dorpshuis. Met een 10-tal grijpers wordt de route die gelopen wordt ontdaan van zwerfafval.

De verse wafels worden gebakken door Rotary Nieuwegein. Zij zijn jaarlijks van de partij in het Dorpshuis met NL-DOET en helpen enthousiast mee aan een goed onderhouden Dorpshuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk