Draagvlak van groot belang voor energiebesparing

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) aan energiebesparing krijgen. Dat lukt als je maar zorgt voor voldoende draagvlak bij je medebewoners. Dat was de conclusie van de cursusavond over ‘draagvlak en proces’ op 29 maart.

De Omgevingsdienst Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht organiseren in opdracht van de vijftien samenwerkende gemeenten (U-Thuis) de cursus ‘Energie besparen bij VvE’s’.

Peter Snoeren, wethouder duurzaamheid van de gemeente Nieuwegein, gaf de aftrap. De gemeente Nieuwegein heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. De wethouder juicht ook de initiatieven van het bewonersinitiatief Samen Duurzaam Nieuwegein van harte toe. Daarnaast is hij blij met de samenwerking tussen de gemeenten. Samen zetten zij energieloket www.bleeve.nl op, organiseren ze bespaartours, zonnetours en begeleiden ze bewoners naar Nul-op-de-meter woningen.

De volgende avonden zijn: op 19 april (techniek) Locatie: Cultuurhuis/Gemeentehuis in Doorn (Kerkplein 12). Tijd: Programma 19.30 – 21.30 uur en op 17 mei (financiën), locatie volgt na aanmelding via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk