Down Town mag doorgaan

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft met een grote meerderheid ingestemd met het initiatief voorstel ‘Down Town’ Een groep jongeren en de Vereniging Bewoners Belangen Nieuwegein (BBN) hebben onlangs diverse malen een plan ingediend om aan het gapende gat waar vroeger het oude gemeentehuis stond invulling te geven.

Podia, zithoekjes en een jeu de boulesbaan moeten nu het stadscentrum van Nieuwegein enig aanzicht gaan geven. Door de instemming van de gemeenteraad betekend dat dit het eerste geslaagde burgerinitiatief is in Nieuwegein. Het ‘ja woord’ kwam er wel stotterend uit bij de gemeenteraad omdat sommige partijen aanhikten tegen de 50.000 euro die dit plan zouden gaan kosten. Alles bijelkaar opgeteld gaan die paar vierkante meters grond veel geld kosten voordat er gebouwd gaat worden. We hebben het nog niet eens over de kosten die externe bureau’s in rekening hebben gebracht om na te denken over de vernieuwingen. Laten we nu met z’n allen gaan Jeu de Boulen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren