Douwe Biesma nieuwe voorzitter Santeon

Santeon heeft vanaf 1 januari 2017 een nieuwe voorzitter: prof. dr. Douwe H. Biesma, tevens bestuursvoorzitter van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Biesma volgt daarmee Piet Batenburg op, bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, die na drie jaar reglementair het voorzitterschap van Santeon neerlegt. Santeon is een landelijke keten van zeven topklinische ziekenhuizen die intensief samenwerken om de medische zorg verder te verbeteren. Inmiddels gaan ruim 1 op de 10 patiënten in Nederland voor zorg en behandeling naar een Santeon ziekenhuis.

Binnen Santeon delen artsen en verpleegkundigen hun kennis en ervaringen en kijken ze bij elkaar ‘in de keuken’ om van elkaar te leren. Daarbij spannen de ziekenhuizen zich in om gezamenlijk de uitkomsten van zorg voor patiënten meetbaar en zichtbaar te maken. Deze uitkomsten gebruiken ze om de zorg continu te verbeteren. Dat resulteert in een Santeon-behandeling (bijvoorbeeld voor borst-, long- en prostaatkanker) die gezamenlijk is ontwikkeld en uitstijgt boven het landelijke niveau. Zo kan het voor zorgverzekeraars ook extra interessant zijn om deze zorg bij de Santeon ziekenhuizen in te kopen.

Douwe Biesma: “Dat is de kracht van Santeon. Leren van elkaar en de ‘best practice’ overnemen. Hierdoor wordt de kwaliteit van zorg in alle aangesloten ziekenhuizen steeds beter. De koers die Piet Batenburg in zijn voorzittersperiode heeft ingezet, wil ik voortzetten. Steeds intensiever samenwerken en onderzoeken welke organisatievorm daar het beste bij past. We willen niet alleen de medisch-inhoudelijke kant van de zorg verbeteren, maar ook meer aandacht geven aan de wensen van de patiënt. Zo is een belangrijk programma binnen Santeon Value Based HealthCare, zorg op maat: goed luisteren naar wat de patiënt wel en niet wil, leren van elkaar en daarbij letten op de kosten van de zorg. Dit kunnen we uitbouwen als we onze krachten nog meer bundelen.”

Nederland, Utrecht, 03-01-2014
Portret van Prof. dr. Douwe H. Biesma – Voorzitter Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis
Photography: Remke Spijkers

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!