d’Oude Werf, werkplaats voor de kunsten

Kunstenares Sasja Bork gaat de komende maanden hard aan de slag om de voormalige gemeentewerf aan de Stormerdijkstraat 62 te Jutphaas om te bouwen tot een werkruimte/ontmoetingsplek en toonzaal voor de kunsten. Woningbouw Jutphaas heeft de afgelopen maand de buitenkant van het gebouw grondig gerenoveerd. Zo zijn de lateien boven de houten deuren, de dakbedekking en de dakgoot vervangen en is aan de achterkant een glazen pui geplaatst. Binnenin zijn een vloer gestort en CV aangelegd, maar nu begint de grote klus van het omtoveren van een oude loods tot een respresentatieve ruimte. Bork zal er zelf in gaan werken, maar de ruimte wordt ook geschikt gemaakt als lesruimte voor cursussen en workshops in schilderen, tekenen en grafiek.

Daarnaast zal er elk eerste weekend van de maand een expositie ingericht worden van haar werk en dat van andere kunstenaars, welke in de middaguren bezocht kan worden. Met d’Oude Werf is Nieuwegein een nieuw cultureel platform rijker. Op vrijdag 11 maart 2005 om 20.00 uur zal de feestelijke opening van d’Oude Werf en het lustrum van Sasja’s bedrijf SASart gevierd worden. Het gehele weekend zal er een expositie te zien zijn van het werk van Sasja en haar cursisten. Wilt u meer informatie of zich inschrijven voor een cursus? Kijk dan op haar website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren